Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

1 decembrie ziua națională a româniei paradă

La fel ca în fiecare an, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vor fi organizate parade militare în mai multe orașe din țară, inclusiv în București.

Programul și traseul paradei de 1 Decembrie 2017 București

Parada de 1 Decembrie va putea fi admirată și în acest an de către bucureșteni. De Ziua Națională a României, care în acest an pică într-o zi de vineri, vom putea admira echipamentele din dotarea poliției, pompierilor, jandarmilor și a poliției de frontieră. În plus, în cadrul paradei vor defila studenții Academiei de Poliție A.I.Cuza' și elevii Școlii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”, din Câmpina. Pe lângă echipamentele terestre, cei prezenți la parada de 1 Decembrie vor putea admira și echipamentul aerian și asta pentru că piloții MAI vor trece în formație pe deasupra Arcului de Triumf.

Potrivit programului postat pe pagina de facebook, parada militară de 1 Decembrie va începe în jurul orei 11 și se va termina la ora 13, evenimentul urmând să se desfășoare în zona Arcului de Triumf.

Programul paradei de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Parada de 1 Decembrie va fi organizată și la Alba Iulia, unde vor defila reprezentanți ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei, Armatei, Serviciului Român de Informații și Poliției Locale. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Semnificația zilei de 1 Decembrie

Data de 1 Decembrie este una foarte importantă în istoria României. Pe 1 Decembrie 1918 a avut loc Adunarea Naţională de la Alba Iulia, unde s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Decizia ca ziua de 1 Decembrie să devină Ziua Națională a României a fost luată în anul 1990. Între 1948 și 1898, românii sărbătoreau Ziua Națională a României pe data de 23 August, iar între 1866-1947, Ziua Națională a României era pe 10 mai.

Bianca Hriscu

Foto: hepta.ro

Citește și:

Când se aprind luminițele de Crăciun în București? Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat

Cât durează vacanța de iarnă 2017

Minivacanța de 1 Decembrie 2017. Câte zile libere vom avea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse