Prognoză meteo specială pentru București: Ploi și vijelii până vineri, 14 mai!

Cod galben de vânt și ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București, care anunță că, în intervalul miercuri, ora 16:00 – vineri, ora 21:00, vor fi ploi și vijelii.

Astfel, în intervalul menționat, se va înregistra o instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales în cursul nopților de miercuri spre joi (12/13 mai) și joi spre vineri (13/14 mai). Vor fi perioade în care se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, în timp ce cantitățile de apă vor putea depăși 10 litri/mp.

Vântul va sufla slab și moderat și va prezenta intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală care vor putea atinge o viteză cuprinsă între 40 și 55 km/h.

Temperaturile minime în această perioadă vor fi de 10-12 grade, iar cele maxime de 22-25 de grade.

ANM a anunțat la începutul săptămânii prognoza meteo pentru perioada 10-23 mai. Aceasta va fi caracterizată prin averse slab cantitativ aproape în fiecare zi, începând cu miercuri, 12 mai. Pentru regiunea Munteniei, valorile termice diurne preconizate la începutul acestui interval vor fi în creștere ușoară și vor atinge valori medii de 19 grade.

După data de 14 mai, temperaturile maxime vor înregistra o creștere treptată până spre 25-26 de grade, pentru ca spre sfârșitul intervalului să existe ușoare variații de temperatură. Media regională nu va coboră, însă, sub 24 de grade.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri