Prof. Gheorghe Mencinicopschi: ,,Aș schimba mentalitatea oamenilor,,

IMG_3058

De curând, Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a lansat cartea ,,Crezi că știi ce bei ?,, cu dorința de a informa oamenii asupra apei pe care o consumă. Profitând de prezența la evenimentul de lansare al cărții i-am solicitat domnului profesor un interviu.

Ce v-a determinat să lansați cartea ,,Crezi că știi ce bei ?,, 

Am lansat cartea după ce am constatat că oamenii nu conștientizează că alimentele fluide au caracteristici identice cu cele solide.

Oamenii cred că apa nu este un aliment important, ci doar unul de necesitate. Însă apa este cea care hidratează fiecare celulă a corpului în parte. De aceea, apa trebuie mâncată-plimbată prin cavitatea bucala și nu înghițită.

Bineînțeles că apa are și ea calorii, însă nu ca băuturile negre sau cele carbogazoase. Băuturile negre sunt bazate pe cofeină, iar aceasta produce în organism doar deshidratare. Ar trebui să consumăm în mod frecvent infuziile de plante și să reducem băuturile carbogazoase, sau cele alcoolice, care sunt îndulcite în mod artificial.

Afirmația ,,Suntem ființe de apă și lumină,, vă aparține. Vreți să o dezvoltați?

Afirmația este o acumulare de informații din diferite cercetări. Corpul nostru este alcătuit din 60-75%  apă și de aceea putem spune că suntem ființe de apă. Suntem ființe de lumină datorită faptului că biofotonul este și el o parte din noi.

Noi suntem alcătuiți din două naturi și anume: o natură nonfizică-conștiință sau corpul și o natură moleculară. Ceea ce definește această afirmație este de fapt nondistructibilitatea conștiinței, adică mai simplu conștiința nu moare.

Ce nu ar trebui să lipsească din alimentația unui adult și de ce?

Omul modern nu mai este racordat la natură. El doar o strică prin poluare. Astfel alimentele devin nocive. Eu recomand însă ca omul să consume în special cantități mai mari de alimente naturale integrale, precum: fructe, legume, pește crud și cantități mai mici de alimente procesate. Aceste alimente procesate sunt de fapt o completare a culturii unei țări, completare nesănătoasă din punct de vedere termic.

Cum în natură ființele cooperează și nu se luptă, așa și oamenii ar trebui să procedeze când vine vorba de alimentație sau de societatea în care trăiește.

Ce alimente nu cumpărați niciodată?

Aveam prostul obicei de a citi eticheta produselor pe care le doream să le cumpăr însă când vedeam câți aditivi nocivi sunt trecuți pe etichetă renunțam. Așa am realizat că pot face și eu diferite preparate acasă, preparate care sunt mult mai sănătoase. Se spune că alimentele preparate cu dragoste sunt mult mai sănătoase decât cele de pe piață, pentru că știi sigur ce pui în compoziție.

Am preluat un citat dintr-o carte și l-am transformat într-unul din motto-urile mele. Acesta sună cam așa: ,,Atunci când puterea dragostei învinge, dragostea dă putere și vom fi mai buni'. De aici reiese că oamenii ar trebui să fie responsabili și cu conștiință morală și nu doar însetați după avere, iar acest lucru este tot mai întâlnit în comerțul zilelor noastre.

Care sunt lucrurile care vă bucură?

Mă bucură să văd că cei dragi se bucură. Omul, în general, trebuie să fie credincios și să ofere dragoste celorlați. Nu îmi place să îmi serbez ziua, să primesc cadouri sau să fiu mereu felicitat.

Îmi place în schimb să fac eu aceste lucruri apropiaților. De-a lungul vieții tu trebuie să evoluezi cu tine însuți și să îți păstrezi individualitatea, spiritualitatea. Trebuie să fii exact ca un cristal de cuarț. Și anume mereu cu aceleași valori morale și spirituale în ciuda societății în care trăiești.

Îmi mai place să studiez. Tot timpul studiez în laborator, sau studiez literatura științifică de specialitate. A descoperi este de fapt a vedea ceea ce vad toți, insa cu o alta mentalitate si cu alti ochi.

Care este sursa dvs de putere interioară?

Sursa mea este efectul continuu de evoluție spirituală și nu materială. Într-o asemeanea societate trebuie să ai conștiința curată, deoarece aceasta va judeca mereu. Putem spune ca astazi traim o criză morală și spirituală.

Ce sfaturi i-ați da unei tinere mame?

Unei tinere mame i-aș spune să nu asculte ceea ce ar putea lua de bun din media. Trebuie să asculte în primul rând propriile semne materne și corporale, iar în al doilea rând sursele specializate.

Totodată să nu opteze pentru cezariană ca fiind singurul mod de a naște, deoarece nu este benefică nici copilului și nici ei. În plus trebuie să planifice conceperea unui copil cu aproximativ un an înainte, pentru a se pregăti atât sufletește, cât și mental pentru acest pas. În cazul unei sarcini nu doar mama joacă un rol important, ci și tatăl, deoarece el trebuie să îi ofere viitoarei mamici atât liniște sufletească, cât și materială.

În plus, mamele tinere ar trebui să evite excesul de factori nocivi ce pot influența apariția bolilor cornice la bebeluș. De asemenea, alăptarea copilului ar trebui să se facă în mod normal până la vârstă de doi ani, pentru a evita astfel apariția diabetului de tip I, boala nealăptării suficiente. Aș schimba mentalitatea oamenilor.

Ce cuvinte v-ați dori să auziți mai des?

Aș dori să aud mai des cuvinte precum: cooperare, iubire, spiritualitate, decât invidie sau ură.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate