Producătoarea filmului „Soldații. Poveste din Ferentari”, Ada Solomon, face lumină în scandalul manelelor de la Premiile Gopo 2019

Ada Solomon, scandal manele gopo 2019

Ada Solomon, scandal manele gopo 2019

Aseară Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti a găzduit cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, Gala Premiilor GopoProducătoarea filmului „Soldații. Poveste din Ferentari', Ada Solomon, face lumină în scandalul manelelor de la Gopo 2019.

În fiecare an, în cadrul evenimentului se premiază cele mai bune producții cinematografice românești. Anul acesta vedeta serii a fost filmul “Moromeții 2” care a câștigat nouă trofee.

Dar seara nu a fost lipsită și de momente controversate. Un astfel de moment a fost atunci când tupa Kana Jambe, impresariată de Dan Bursuc, a susţinut un moment artistic pe scena Teatrului Naţional, după ce filmul “Soldaţii. Poveste din Ferentari”, în care joacă şi Bursuc, a fost premiat pentru “cel mai bun debut”.

Dar, cum era de așteptat, unele personalități ale treatrului românesc s-au simțit jignite și au considerat că un astfel de moment nu le face cinste.

Și în lumea online-ului, comentariile au curs râuri. Printre cei care au comentat momentul muzical au fost Aurelian Temișan și Mihai Mărgineanu.

“În seara asta am trăit un moment rușinos. Eram în fața televizorului, dar tot rușine am simțit. Să ai pe scena Teatrului Național din București derularea premiilor GOPO, un festival de elită, în sală mari scenariști, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai țării și să asculți un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul), cântând manele… e TOTAL RUȘINOS!!! Această asociere a primei scene a țării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internațional, GOPO, și actul de subcultură creat, îmi lasă un gust amar și mă oripilează. Atât am avut de spus.”, a scris Aurelian Temișan pe Facebook.

Producătoarea filmului „Soldații. Poveste din Ferentari', Ada Solomon, face lumină în scandalul manelelor de la Gopo 2019

Colegii noștri de la Libertatea au contact-o pe Ada Solomon, producătoarea filmului “Soldații. Poveste din Ferentari”, în care a jucat un rol și Dan Bursuc și i-au cerut părerea despre scandalul care a luat naștere în urma recitalului susținut de trupa Kana Jambe.

“Gala GOPO este o sărbătoare a diversității. Unul dintre filmele notabile de anul trecut are muzica asta și are ca subiect colateral marginalizarea, chiar și manelele. Pe de altă parte, se vorbește într-una despre finanțarea filmelor românești elitiste în detrimentul celor de public. Aici a fost vorba despre un fel de a atrage atenția către cultura de masă și cinemaul românesc care este privit ca adresându-se unui public cinefil exclusivist”, a declarat Ada Solomon pentru libertatea.ro.

 

Foto:facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete