Probleme cardiace mai greu de observat la femei. Medicii ratează simptomele

Mulți medici încă nu înțeleg cum pot arăta bolile de inimă la femei, ceea ce explică de ce mai multe femei decât bărbați mor acum de boli de inimă, potrivit noilor descoperiri.

Femeile mor inexplicabil uneori, deoarece medicii nu recunosc boala și, prin urmare, nu reușesc să prescrie medicamentele care ar salva vieți.

Noel Bairey Merz, directorul Centrului cardiac pentru femei de la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles spune că medicii trebuie să învețe cum afectează bolile de inimă femeile și observă că femeile mor din ce în ce mai mult din cauza bolii la vârste mai mici.

Înainte de utilizarea de rutină a angiogramei, un tip de raze X care oferă imagini ale oricăror blocaje ale fluxului sanguin în arterele coronare, în esență, toți bărbații și femeile cu presiune toracică, dificultăți de respirație și alte simptome de atac de cord au primit medicamente pentru inimă. Dar este posibil să fii la un pas de infarct și să ai în continuare artere coronare clare.

La 10-30 la sută dintre femei și un procent mult mai mic de bărbați, boala implică arterele mici care nu se dilată și se constrâng în mod corespunzător pentru a asigura suficient sânge și oxigen să ajungă la inimă.

Mai puțin de 25% dintre acești pacienți vor primi orice tratament, deoarece angiograma a arătat că arterele lor cardiace mai mari erau limpezi, spune Bairey Merz, explicând: „Angiograma depășește toate celelalte gândiri'. Ea spune că concluziile sale se bazează pe 16 ani în calitate de președinte al unui studiu în curs de desfășurare al Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui, în care cercetătorii au urmărit 936 de femei care sufereau de dureri în piept sau de un atac de cord suspectat între 1996 și 2000.

Și totuși, boala coronariană este de departe cel mai mare ucigaș atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Genetica contribuie la bolile de inimă, spune ea, dar bărbații și femeile își pot reduce riscul evitând tutunul, făcând exerciții fizice, menținând o greutate sănătoasă și recunoscând simptomele.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate