Prințul Philip și relația sa cu Prințesa Diana: acuzații de crimă la adresa Ducelui

Prințul Philip a făcut un efort uriaș pentru a se asigura că Diana a fost primită bine în familia regală și a încercat să o ajute pe măsură ce căsătoria ei cu Charles se înrăutățea.

Când tânăra Lady Diana Spencer a venit pentru prima dată la Castelul Balmoral ca oaspete al prințului Charles la începutul anilor ’80, prințul Philip a făcut un efort uriaș pentru a o primi cu brațele deschise. El a recunoscut că era nesigură și mult mai naivă decât selecția anterioară a blondelor sofisticate ale fiului său.

Regina a denumit-o pe Diana ca fiind „una dintre noi', deoarece tatăl ei, Lord Spencer, fusese echivalent cu regele George VI. În primul an al domniei reginei, el a fost, de asemenea, un punct de sprijin pentru ea, oferind legătura vitală între vechea și noua domnie.

Familia Spencer locuia în apropiere la Park House, pe proprietatea Sandringham și era oaspete frecvent la „casa mare'. În loc să o vadă ca pe un prieten de familie, Philip a recunoscut-o pe Diana ca pe o tânără stângace, care a fost evident depășită de situație.

El stătea frecvent lângă ea la mese oficiale. Deși Diana nu deschidea nici un subiect cu Prințul Philip, el o angaja întotdeauna în conversație. Era direct și la obiect, dar niciodată neplăcut. Când relația Dianei cu fiul său cel mare a început să se dezbine, el a început să îi scrie.

Și când comportamentul prințesei a devenit ceea ce era considerat irațional, el a implorat-o pe regină să fie mai aproape de nora ei. Dar aceasta asculta necazurile Dianei și nu făcea nimic.

Prințul Philip i-a explicat prințesei Diana că a intuit imediat ce dificultăți va avea dacă se va căsători cu Charles și a încercat să o ajute să se focuseze mai mult pe căsătoria ei.

Corespondența dintre cei doi este compusă dintr-o serie de scrisori care au ieșit la iveală în timpul anchetei cu privire la moartea Dianei. El a început să comunice cu ea prin scrisori în iunie 1992, apoi i-a scris aproape zilnic.

El a sugerat lucruri pe care Diana și Charles le-ar putea face împreună și a enumerat interesele comune pe care le împărtășeau.

„Sunt pregătit să recunosc. Nu am talent de consilier în căsătorie', a scris Prințul Philip într-una dintre scrisori.

Diana i s-a adresat de-a lungul timpului „dragul meu tată' și una dintre scrisorile ei către el a început: „Am fost deosebit de atinsă de cea mai recentă scrisoare a ta care mi-a dovedit, dacă nu știam deja, că îți pasă cu adevărat.'

„Forma de comunicare', așa cum a numit-o Philip, a continuat până în vara anului 1992, fiecare având mare grijă cu felul în care se exprimau.

„Încă aș vrea să știți cât de mult vă admir pentru modul minunat în care ați încercat să vă împăcați cu această problemă de familie extrem de dificilă', a scris Diana într-o scrisoare din 26 iulie.

Mesajele lui Philip au devenit mai îndrăznețe pe măsură ce situația s-a agravat. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la bulimia ei și a recunoscut că ar fi putut fi responsabilă pentru unele dintre tiparele sale comportamentale. De asemenea, el a recunoscut că era o mamă bună, dar poate că fusese prea posesivă cu fiii ei.

Diana nu a apreciat cele spuse și a arătat cu furie scrisorile prietenilor ei, inclusiv Rosa Monckton și Lucia Flecha de Lima, care au ajutat-o să construiască răspunsuri adecvate.

El a continuat să sugereze că gelozia Dianei și comportamentul ei ar fi putut chiar să-l fi împins pe Charles în brațele lui Camilla Parker Bowles.

Diana a recunoscut că scrisorile prințului Philip au fost utile la început, dar pe măsură ce lucrurile au devenit mai dificile, tonul său s-a schimbat.

Afecțiunea pe care o împărtășiseră odată s-a transformat în dezgustul reciproc și paranoia din partea Dianei. Ea i-a dezvăluit designerului Roberto Devorik temerile că prințul Philip intenționează să o ucidă.

Devorik a repetat acest lucru sub jurământ, adăugând că a arătat odată spre o imagine a lui Philip într-un salon al aeroportului și a spus: „El vrea să dispar'.

Un alt prieten, miliardarul american, Teddy Forstmann, a spus: „L-a urât pe prințul Philip. Diana mi-a spus că a ajuns să nu mai fie plăcută de Philip, când am văzut-o la Palatul Kensington cu puțin timp înainte de moartea ei, în 1997.'

Diana a susținut că Prințul Philip sigur i-a fost infidel Reginei, dar nu a dezvăluit niciodată dacă avea dovezi care să-i susțină afirmația, dar părea să o satisfacă că semăna sămânța îndoielii.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete