Prințul Philip i-a dat instrucțiuni fiului său, Charles, cum să „conducă familia regală”

Prințul Philip i-a dat instrucțiuni fiului său, Charles, cum să „conducă familia regală”

Ducele de Edinburgh, care se afla la Spitalul King Edward al VII-lea din Londra, i-a spus trei lucruri importante fiului său cel mare când l-a vizitat.

Într-o conversație emoțională pe patul din spital, ducele i-a spus prințului Charles să aibă grijă de regină când el e plecat. De asemenea, el a vorbit despre cum Charles ar trebui să conducă familia regală în anii următori, potrivit expertului Robert Jobson.

Tot atunci, consortul regal și-a exprimat dorința de a pleca acasă, deoarece dorea să moară în propriul pat din Castelul Windsor, a dezvăluit o sursă a Palatului. La acea vreme, pe fața prințului Charles se vedea îngrijprarea și urmele unei săptămâni grele pentru familia regală, când și-a vizitat tatăl bolnav în spital.

Prințul de Țara Galilor părea foarte sumbru și cu ochii în lacrimi când ieșea din spital. Prințul Charles a călătorit la Londra din reședința sa Highgrove din Gloucestershire și a intrat prin intrarea din spate a spitalului, unde a fost întâmpinat de personalul de securitate.

Ducele de Edinburgh a murit din păcate vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Se afla în confortul propriei case, înconjurat de familie.

Acum, Charles a moștenit titlul tatălui său de Duce de Edinburgh, în timp ce națiunea suferă pierderea celui mai harnic membru al Familiei Regale după șapte decenii de serviciu. Regina și-a exprimat „durerea profundă' după ce „iubitul' soț, ducele de Edinburgh, a decedat „pașnic' la castelul Windsor.

Prințul Philip a primit titlul de Duce de Edinburgh în ziua nunții sale cu regina Elisabeta, pe 20 noiembrie 1947. În conformitate cu tradiția regală, titlul de duce de Edinburgh a fost transmis imediat fiului său cel mare, prințul Charles. Dar titlul va fi, de fapt, moștenit de fiul cel mic al lui Philip, prințul Edward, la eventuala aderare a lui Charles la tron.

Charles i-a adus un omagiu „tatălui său drag', întrucât țara deplânge pierderea ducelui de Edinburgh.

„Am vrut în mod special să spun că tatăl meu, în ultimii 70 de ani, a oferit cel mai remarcabil serviciu Reginei, familiei mele și țării, dar și întregului Commonwealth.

După cum vă puteți imagina, nouă ne este foarte dor de tatăl meu.

Era o figură foarte iubită și apreciată și, în afară de orice altceva, îmi pot imagina, că mulți oameni de aici și de oriunde din întreaga lume împărtășesc pierderea și durerea noastră.

Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care cred că mai presus de toate ar fi fost uimit de reacția și lucrurile emoționante care s-au spus despre el și din acest punct de vedere suntem profund recunoscători', a transmis Prințul Charles.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete