Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani

Regina plânge pierderea ducelui de Edinburgh, prințul Philip, care a murit la vârsta de 99 de ani la Castelul Windsor, cu două luni înainte de împlinirea a 100 de ani.

Prințul Philip a murit la castelul Windsor la vârsta de 99 de ani, la doar câteva săptămâni după ce a fost externat dintr-un spital londonez și s-a reunit cu regina.

Ducele de Edinburgh, care fusese tratat recent pentru o afecțiune cardiacă preexistentă și o infecție, a murit vineri dimineață, cu doar două luni înainte de împlinirea a 100 de ani.

„Cu o profundă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în această dimineață la Castelul Windsor. Vor fi făcute alte anunțuri în timp util. Oameni din întreaga lume țin doliu alături de Familia Regală', a fost o primă declarație transmisă de la Palatul Buckingham.

Philip a părăsit Spitalul King Edward al VII-lea din Marylebone, centrul Londrei, într-un scaun cu rotile, pe 16 martie, după cea mai lungă internare a sa și s-a întors la Castelul Windsor, unde el și Regina, de 94 de ani, au stat împreună în timpul pandemiei de coronavirus.

La acea vreme, cel mai îndelungat consort al națiunii s-a spus că era într-o stare bună și sănătatea sa se îmbunătățea, iar când a fost externat a făcut semn cu mâna când a ajuns acasă.

Miniștrii guvernamentali și alți politicieni înalți au oferit omagii ducelui pe rețelele de socializare.

Ministrul Johnny Mercer a scris pe Twitter: „Știri tragice. Un adevărat patriot.'

Și ministrul Nadhim Zahawi a postat: „Aceasta este o zi tristă și tristă pentru noi toți. Să se odihnească în pace. RIP Marele Prinț'.

Ducele de Edinburgh a fost descris odată de regină drept „puterea și sprijinul' ei și a fost o prezență constantă alături de ea de mai bine de 70 de ani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete