Prințul Harry, reușită în prima etapă a procesului împotriva publicației Mail on Sunday

Prințul Harry a călcat pe urmele soției sale Meghan Markle, câștigând prima etapă a cererii sale în justiție împotriva tabloidului britanic Mail on Sunday.

Prințul, care este cunoscut și după titlul său de Duce de Sussex, a depus o plângere împotriva editorului ziarului Associated Newspapers Limited (ANL) pentru o serie de articole despre care a susținut că i-au provocat “daune grave reputației sale și o vătămare substanțială, jenă și suferință care continuă”.

Un judecător a decis astăzi, 8 iulie, că articolele publicației despre Harry au fost defăimătoare. Ziarul poate încerca în continuare să se apere, susținând că acestea erau adevărate.

„Aceasta este în mare parte prima fază a unei cereri de calomnie. Următorul pas va fi ca pârâtul să depună o apărare la această cerere. Va fi o chestiune care va fi stabilită mai târziu în cadrul procedurii dacă cererea va avea succes sau nu și, dacă da, pe ce bază”, a declarat judecătorul Nicklin, potrivit BBC.

Harry a lansat procesul în luna februarie a acestui an, după ce Mail on Sunday a relatat despre o altă acțiune în justiție pe care o desfășoară împotriva guvernului britanic.

În procesul său împotriva Ministerului de Interne din Marea Britanie, Harry solicită o revizuire judiciară pentru a forța guvernul să asigure protecție din partea poliției pentru el și familia sa, inclusiv Archie și Lilibet, cei doi copii mici pe care îi are cu Markle. Familia și-a pierdut protecția deplină după ce Harry și Meghan s-au “retras” din îndatoririle oficiale în 2020, mutându-se mai întâi în Canada și apoi în California.

Soții Sussex au indicat că sunt dispuși să plătească ei înșiși pentru securitate, dar doresc o protecție oficială a poliției prin intermediul Ministerului de Interne, mai degrabă decât o securitate privată. Cu toate acestea, există temeri că acest lucru ar putea duce la un precedent în care se așteaptă ca guvernul britanic să asigure protecția poliției pentru orice celebritate care vizitează Regatul Unit, ceea ce ar putea pune la grea încercare resursele poliției.

Harry susține că, atunci când Mail on Sunday a relatat despre cazul său împotriva Ministerului de Interne, a lăsat să se înțeleagă că oferta sa de a plăti el însuși pentru securitate nu era adevărată. Articolele “au manipulat și au derutat opinia publică” împotriva lui Harry, susține plângerea sa, în special prin referirea la “spin doctors” (un termen de argou britanic pentru publiciști, în special în sfera politică). Articolele sugerau că Harry a autorizat “spin doctors” să “publice declarații false și înșelătoare despre disponibilitatea sa de a plăti pentru protecția poliției”, a declarat Harry în cererea sa.

Sugestiile din articole au fost “în mod evident excepțional de grave și dăunătoare”, constituind “un atac la adresa onestității și integrității sale și subminează capacitatea sa de a se implica atât în activități caritabile și filantropice în general, cât și în eforturile de a combate dezinformarea online în special prin intermediul Fundației Archewell”, scrie Variety.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri