Prințesa care a dat un alt sens frumuseții. Fotografiile cu ea au făcut înconjurul lumii

Vezi pozele

De-a lungul istoriei, imaginea prințeselor a fost asociată cu perfecțiunea. Talia minusculă, tenul de porțelan, pielea fină, ochii mari și buzele pline, toate aceste detalii le transformau într-un adevărat exemplu pentru alte femei. Cu toate că imaginea prințeselor era strâns legată de aceste standarde, în istoria Persiei a existat o prințesă care a dat un alt sens frumuseții.

Prințesa care a dat un alt sens frumuseții

Printesa Qajar a Persiei este cea care și-a impus propriile standarde de frumusețe, imaginea ei fiind total diferită de cea a prințeselor pe care le întâlnim în cărțile de istorie. Nu avea o siluetă trasă prin inel și nici nu purta un corset care să îi subțieze talia. Formele destul de generoase, sprâncenele groase și care nu aveau o formă foarte bine conturată și mustața proeminentă sunt detaliile care au ajutat-o pe printesa Qajar a Persiei să dea un alt sens frumuseții.

Datorită înfățișării sale, prințesa Qajar a Persiei a fost considerată una dintre cele mai frumoase și mai atragătoare femei ale acelei perioade. Istoria o prezintă ca fiind foarte implicată în obținerea drepturilor pentru femei. Mai mult, aceasta ar fi luptat pentru eliminarea hijabului, vălul islamic pe care femeile sunt obligate să îl poarte, potrivit en.wikipedia.org. Printesa Qajar a Persiei, Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh pe numele ei real, a fost scriitoare, pictoriță și era deschisă către activitățile din zona intelectuală.

Legendele spun că prințesa Qajar a Persiei ar fi fost motivul pentru care 13 bărbați s-ar fi sinucis, aceștia fiind fermecați de aspectul fizic al acesteia. Cu toate acestea, nu există dovezi clare care să confirme această ipoteză, ba mai mult, prințesa Qajar a Persiei s-a căsătorit încă de la o vârstă fragedă, la doar 10 ani, ceea ce întărește și mai mult ideea că informațiile referitoare la cele 13 sinucideri nu ar fi reale.

Deschide galeria foto pentru a vedea cum arăta prințesa care a dat un alt sens frumuseții.

Bianca Hriscu

Foto: captură youtube

Citește și:

Arta stradală 3D, un spectacol vizual. Imaginile care te hipnotizează!

Regina Elisabeta a II-a a purtat o ținută spectaculoasă la nunta prințului Harry cu Meghan Markle. Ce semnificație au culorile pe care le-a ales?

Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse