Primul strat de zăpadă depus în București, din acest an! În Capitală se circulă în condiții de iarnă

Astăzi în București s-a depus primul strat de zăpadă mai serios, iar circulația este îngreunată. Sunt aglomerate majoritatea străzilor principale și se circulă în condiții de iarnă, mai mult s-a format deja polei.

Pe mai multe artere rutiere s-a depus strat de zăpadă, a anunțat Brigada de Poliţie Rutieră. Cu toate acestea, încă nu sunt intersecții blocate.

„Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare. Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei', a transmis Brigada de Poliţie Rutieră, potrivit News.ro.

Primul strat de zăpadă depus în București, din acest an

În plus, poliţiştii au anunțat că vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate în circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarnă.

„Recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice şi totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafaţa carosabilă. În cazul în care poliţiştii rutieri vor constata ca pe partea carosabilă sunt oprite, staţionate autovehicule iar unele blochează drumul public sau circulaţia mijloacelor de transport, aceştia vor sancţiona conducătorii auto', a mai precizat Brigata de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Atenționare meteo de vânt puternic și ninsoare. Care sunt zonele din țară unde vremea se schimbă la început de weekend?

Christian Sabbagh le face o surpriză admiratorilor săi! Jurnalistul debutează în radio! La ce post va putea fi auzit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri