Primul soldat rus judecat pentru crime de război pledează vinovat. Ce riscă tânărul de doar 21 de ani?

Primul soldat rus judecat pentru crime de război în Ucraina în timpul invaziei Moscovei a pledat vinovat pentru uciderea unui civil neînarmat.

Vadim Shishimarin, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat la tribunalul districtual Solomyansky din Kiev acuzat de crime de război și omor premeditat.

Shishimarin este acuzat că a ucis un civil neînarmat, un bărbat de 62 de ani, în satul Chupakhivka, din nord-estul Ucrainei, pe 28 februarie.

Întrebat în instanță dacă este vinovat de acuzații aduse, inclusiv de crime de război și crime premeditate, Shishimarin a răspuns „da'. Dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare pe viață.

Procurorii ucraineni au declarat că Shishimarin, un sergent din regiunea siberiană Irkutsk, și alți patru militari ruși au tras și au furat o mașină privată pentru a scăpa după ce coloana lor a fost vizată de forțele ucrainene.

Soldații au ajuns cu mașina în satul Chupakhivka, unde au văzut un bărbat de 62 de ani neînarmat care mergea pe bicicletă și vorbea la telefonul lui, au spus ei, potrivit The Guardian.

Procurorii au spus că tânărul soldat rus a primit ordin de la un alt militar să-l omoare pe civil pentru a-l împiedica să raporteze despre prezența rușilor. Folosind o pușcă de asalt Kalashnikov, el a tras mai multe focuri prin geamul deschis al mașinii în capul civilului, au spus aceștia. Bărbatul a murit pe loc.

Este primul proces pentru crime de război de la invazia Ucrainei de către Rusia care a început pe 24 februarie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri