Primul festival dedicat tehnologiei verzi, GreenTech Film Festival

Primul festival dedicat tehnologiei verzi, GreenTech Film Festival

Primul festival dedicat tehnologiei verzi, GreenTech Film Festival, prezintă filme documentare pe teme ecologice, la Cinema Elvira Popescu, în perioada 9-12 octombrie.

Primul festival dedicat tehnologiei verzi, GreenTech Film Festival

Primul festival dedicat tehnologiei verzi este „carbon neutru'

Conceptul de carbon neutru sună destul de nou pentru publicul din România. GreenTech Film Festival este primul festival carbon neutru din România.Cele două obiective urmărite de organizatori sunt:

  • eliminarea, pe cât posibil, a emisiilor de bioxid de carbon;
  • compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de seră.

Realizarea acestor obiective va fi urmarită în primul rând în cadrul organizării propriu-zise a festivalului. De asemnea, în activitățile necesare pentru realizarea filmului documentar 10 (ZECE), ce va fi prezentat în deschiderea festivalului.

Atingerea primului obiectiv în organizarea evenimentului se realizează prin:

  • folosirea cartonului și a hârtiei din materiale reciclabile;
  • eliminarea tuturor materialelor printate;
  • folosirea produselor locale pentru serviciile de catering;
  • eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal;
  • încurajarea invitaților și a publicului larg de a folosi bicicleta sau mijloacele de transport public pentru deplasarea către sala de cinema.

În ceea ce privește realizarea filmului documentar, deplasările au fost făcute cu mașini electrice. Această măsura a determinat reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 270.9 kgCO2e.

Compensarea amprentei de carbon se va realiza prin susținerea unui proiect local de energie regenerabilă, prin achiziționarea creditelor de carbon ce corespund impactului asupra mediului al evenimentului.

Primul festival dedicat tehnologiei verzi, în avangarda protecției mediului

Primul festival dedicat tehnologiei verzi, GreenTech Film Festival, promovează protecția mediului prin filmele documentare prezentate și prin conferințele desfășurate. În același timp, însă, acționează direct în spiritul celor promovate.

În perioada 9-12 octombrie, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, vor fi proiectate documentare din domeniul ecologiei şi tehnologiei. Vor fi prezentate de asemenea o selecţie de scurtmetraje documentate şi realizate în România, ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă adresate cu precădere tinerilor.

Informații detaliate și programul festivalului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte