Primele semne ale deshidratării. Cum recunoști această problemă?


Apare atunci când organismul consumă mai multe lichide decât primește și poate da naștere unor afecțiuni serioase. Uite care sunt primele semne ale deshidratării și cum recunoști rapid această problemă.

Prin transpirație, organismul pierde o mare cantitate de apă, ceea ce înseamnă că este nevoie ca în permanență această rezervă să fie alimentată. Consumul a 2 litri de apă zilnic este principala recomandare a medicilor, alături de introducerea în dieta zilnică a alimentelor cu un conținut ridicat de apă. În anumite situații, se întâmplă ca nivelul de apă din organism să scadă dramatic, moment în care se instalează deshidratarea. Primul simptom este setea excesivă, însă există și alte semne care trebuie luate în calcul.

Primele semne ale deshidratării. Cum recunoști această problemă?

1. Constipație

Deși aparent nu vezi o legătură directă între constipație și deshidratare, în realitate aceasta chiar există. Sistemul digestiv are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător, iar atunci când aceasta lipsește, imediat apar probleme la nivel intestinal, constipația fiind una dintre ele.

2. Tensiune arterială scăzută

În momentul deshidratării, sângele devine foarte concentrat și circulă cu mai multă dificultate la nivelul organelor interne, ceea ce poate face ca tensiunea arterială să scadă.

3. Crampe musculare

Crampele musculare sunt un alt semn al deshidratării, iar acest lucru se întâmplă tot din cauza faptului că sângele devine mult mai concentrat, potrivit mirror.co.uk.

4. Durere de cap

Deshidratarea poate duce la apariția durerilor puternice de cap, în special a migrenelor și asta pentru că într-o astfel de situație, creierul nu primește suficiente fluide pentru a funcționa corespunzător.

5. Oboseală cronică

Dacă oboseala refuză să dispară, în ciuda odihnei îndelungate, atunci deshidratarea poate fi cauza care să ducă la apariția acestui simptom. Când nu există suficientă apă în organism, ritmul cardiac este mai mare, iar asta favorizează apariția stărilor de oboseală.

6. Nevoia de a urina apare mai rar

Deshidratarea poate influența inclusiv sistemul renal, care are nevoie de o cantitate mare de lichide pentru a funcționa perfect. Rinichii au nevoie de apă pentru a elimina toxinele prin urină, iar atunci când nevoia de a urina dispare, acestea pot rămâne în interiorul organismului, provocând probleme grave de sănătate.

7. Urina închisă la culoare

Cu cât urina este mai închisă la culoare, cu atât nivelul de deshidratare este mai mare.

8. Piele uscată

O piele sănătoasă are nevoie de hidratare, iar în lipsa acesteia pot să apară probleme dermatologice. Pielea uscată este un alt semn al deshidratării, așa că soluția nu este doar aplicarea cremelor hidratante, ci și consumarea mai multor lichide.

9. Gura uscată

Când gura este uscată, acesta este un alt semn important că organismul are nevoie de mai multă apă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Audrey Hepburn: 10 citate care te vor face să privești viața într-un mod diferit

9 semne care îți arată că ai alături un narcisist

9 beneficii ale pepenelui galben. Fructul-minune pe care trebuie să îl consumi toată vara!

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri