Primarul Capitalei are fetița bolnavă de COVID. Care sunt simptomele la copii?

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că fiica lui are COVID: chiar dacă edilul a făcut acest anunț pe propria pagină de Facebook, șocul și panica în rândul părinților care au copii de aceeași vârstă cu micuța, este teribil!

Iată ce a scris Nicușor Dan ieri în jurul orei 16.00 pe Facebook:

“Fetița mea Aheea a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor!”

Comentariile oamenilor la această postare sunt cât se poate de pertinente:

“Cum v-ați dat seama că e nevoie să testați fetița dacă nu avea și nu are simptome?”

“Sănătate fetiței! Inca o dovada a minciunii privind transmiterea virusului! Din pacate, ca persoana publică, nu vedem la dvs acțiuni ferme de clarificare, ultranecesare, ci rezultate controversate asumate!”
“Dacă nu avea simptome ce v-a determinat să faceti test? Vă întreb ca să știu și eu…”
Evitați transmiterea infecției către alte persoane:
Copilul dvs. trebuie să rămână în casă sau într-un spațiu exterior monitorizat, nu trebuie să se joace cu prietenii sau să meargă în spații publice și nu trebuie să se afle la o distanță mai mică de 2 metri față de alte persoane, dacă este posibil.
– Nu împărțiți cu copilul obiecte personale, cum ar fi periuțele de dinți, prosoapele, așternuturile, ustensilele sau dispozitivele electronice.
– Nu împărțiți alimente și băuturi.
– Plasați măștile faciale, mănușile și alte obiecte contaminate într-un recipient închis ermetic, securizați conținutul și eliminați-l împreună cu alte deșeuri casnice.
– Plasați îmbrăcămintea posibil contaminată într-un recipient din plastic și nu îl agitați. Spălați folosind săpun de rufe obișnuit și apă fierbinte (60-90°C) și uscați bine. Îmbrăcămintea și așternuturile copilului pot fi spălate împreună cu alte rufe. Trebuie purtate mănuși și mască facială atunci când intrați în contact direct cu rufele contaminate.
Simptome  COVID copii: FEBRĂ, NAS ÎNFUNDAT ȘI TUSE SEACĂ.

Febra trebuie să fie mai mare de 38 de grade, iar diareea și vărsăturile sunt prezente în cele mai multe dintre cazuri.

În cazurile mai severe specialiștii spun că există mai multe „valuri’ de simptome. Copiii, care în mod normal au fost activi, au trecut progresiv prin simpome precum dureri de cap, febră ușoară, dureri ale articulațiilor, frisoane, iritații de piele, reflux gastric, diaree, insomnii, pierderea gustului și mirosului, tuse și umflarea mâinilor și picioarelor.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro