Preotul Constantin Necula se retrage din viață publică din cauza eșecului Bisericii la referendum

Într-un interviu la Radio România Actualități, preotul Constantin Necula a anunțat că se retrage din viața publică. Acesta se declară dezamăgit de faptul că referendumul pentru susținerea familiei tradiționale a fost invalidat, în timp ce este tot mai susținută legea parteneriatului civil, ce vizează legalizarea căsătoriilor între cuplurile de același sex.

Părintele nu-și ascunde dezamăgirea față de acei oameni care vorbesc împotriva Bisericii, care sunt împotriva moralei și învățăturilor creștine: “Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva Bisericii, a societății creștine. E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie”, declara preotul la radio.

Preotul Necula, profund întristat de ura care se revarsă din sufletele oamenilor

Preotul condamnă ura care i-a cuprins pe oameni, incapabili de a asculta și de a accepta și opiniile celorlalți: “Acum e aceeași ură, aceeași aroganță socială, aceeași dictatură a propriei opinii împotriva celorlalți și, în acest marasm, aceeași Biserică răstignită a nu știu câta oară de oameni care cred cu adevărat că Biserica ar trebui să le negocieze păcatele. Evanghelia nu e negociabilă”, a evidențiat părintele Necula în intervenția de la Radio România Actualități.

Citeste si Copiii plătesc pentru păcatele părinților? Care este teoria părintelui Constantin Necula

Părintele Constantin Necula remarcă cu tristețe că, în timp ce familia tradițională nu e o prioritate, familia formată din cupluri de același sex “a avut dintr-odată trei proiecte băgate la sertar. Sper din toată inima să avem tăria să putem să ne revenim – nu cu picioarele pe pământ, ci cu mintea în cer, acolo unde ne e locul”.

Referendumul nu a avut nicio legătură cu politicul

Părintele Necula a ținut să sublinieze atât înainte de referendum, cât și după, că percepția conform căreia referendumul ar avea treabă cu politicul este complet eronată: “Referendumul este despre nevoia de siguranță a majorității, care este bulversată din toate punctele de vedere, care este afectată de marele marasm politic în care trăim, de trădarea multora dintre idealurile sociale prin care unele partide și-au făcut intrarea în viața lor  < < intimă > >  și despre modul în care se gestionează la ora actuală o imagine. (…) Nu are nicio legătură cu politicul. (…) Am spus-o și o repet, dacă mă cunună un primar PSD, la cununia civilă, nu înseamnă că sunt pesedist de a doua zi”, a declarat preotul.

Citeste si Preotul Constantin Necula, despre femeile care se machiază: Machiajul este consecința unui complex, iar complexele au la bază păcate'

Preotul Constantin Necula se retrage din viață publică, dar nu renunță la luptă

“Retragerea din viața publică nu înseamnă că renunț la luptă! Biserica nu e viață publică!!! Aici, în spațiul ei putem să ne reactivăm Smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!”, și-a argumentat părintele decizia pe pagina personală de facebook.

Citeste si

Care este mai mare greşeală a femeii în relaţia cu bărbatul? Explicația uluitoare a Părintelui Constantin Necula

Preotul Constantin Necula despre viața de cuplu: Femeia este net superioară bărbatului'

 

Sursa foto: pagina de facebook a preotului Constantin Necula

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate