Premiul Nobel pentru Pace ar putea ajunge la Volodimir Zelenski: este favoritul tuturor

Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta ar putea condamna războiul din Ucraina prin recunoașterea oponenților președintelui rus Vladimir Putin, a voluntarilor care au ajutat civilii sau a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei se află pe primul loc pe listele caselor de pariuri.

Premiul Nobel pentru Pace ar putea condamna războiul din Ucraina sau ar putea evidenția schimbările climatice

Un alt favorit la titlu ar putea avea legătură cu schimbările climatice și ar putea recunoaște un militant pentru mediu precum Greta Thunberg.

Ziarul Kyiv Independent și Președintele Zelenski sunt în prezent favoriți pentru a fi numiți laureați ai Premiului Nobel pentru Pace pe 7 octombrie, potrivit caselor de pariuri, alăturându-se unor oameni precum Nelson Mandela, Jimmy Carter, Mihail Gorbaciov și Andrei Saharov.

„Ar putea fi un premiu, fie pentru participanții interni din Ucraina – cei care au cercetat faptele și au oferit asistență umanitară', a declarat Henrik Urdal, director al Institutului de Cercetare a Păcii din Oslo, pentru Reuters.

„Sau, ar putea fi, de asemenea, un premiu pentru personalitățile opoziției din țările vecine', a spus el, citând pe Sviatlana Tsikhanouskaya din Belarus și pe rusul Alexei Navalny, aflat în prezent în închisoare. „Amândoi au criticat acțiunile Rusiei în Ucraina și ambii au fost susținători puternici ai democrației și nonviolenței în țările lor de origine'.

Tsikhanouskaya și Navalny sunt amândoi nominalizați pentru premiul din acest an, potrivit unui sondaj Reuters al parlamentarilor norvegieni care au o experiență în alegerea eventualului laureat.

Premiul va fi anunțat pe 7 octombrie la Oslo.

Celebrități care au fost adoptate

Malala, un destin uimitor. De la împușcătura care aproape a ucis-o la Premiul Nobel pentru Pace

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri