Premierul României, Ludovic Orban, îți pune dacă poți să pleci în concediu în străinătate!

În contextul epidemiei de coronavirus, concediul românilor stă sub semnul întrebării. Premierul Ludovic Orban a explicat cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre concediul în Europa.

Premierul României, Ludovic Orban, îți pune dacă poți să pleci în concediu în străinătate

Invitat joi la Digi24, Ludovic Orban a declarat că cei care pleacă zilele acestea în vacanțe în Bulgaria pot să plece liniștit. Cei care vor totuși să verifice care este situația legală pot accesa site-ul Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„Ce știu este că de vreo săptămână se încearcă stabilirea unei metodologii comune la nivel european, măcar pentru cetățenii din afara UE, dar încă nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă se stabilește la nivelul Comisiei Europene o metodologie comună, sigur că vom aplica această metodologie', a explicat premierul României.

Ludovic Orban răspunde și întrebărilor românilor care au programat concediu în Bulgaria.

„Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP', a explicat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a subliniat că nu e cazul acum ca cei care se întorc din Bulgaria să stea în carantină: „Asta e valabil pentru orice țară, că mai sunt țări care au crescut infectările, pe de altă parte sunt în țări care au scăzut infectările'.

„De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP', a spus Orban.

Broccoli toxic: pericolul ascuns din broccoli, de care putina lume stie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri