Pregătirea tenului pentru sezonul estival. Pașii pe care trebuie să îi urmezi la început de vară

În fiecare sezon, ritualul de îngrijire a tenului trebuie să se schimbe radical. În funcție de temperaturile de afară, pielea are nevoie de un tratament special, iar produsele de îngrijire trebuie să fie întotdeauna altele. Din acest motiv, pregătirea tenului pentru sezonul estival este foarte importantă.

La început de vară, există câteva lucruri pe care orice femeie trebuie să le respecte cu strictețe. Pentru a face față schimbărilor meteo, pielea are nevoie de un ajutor suplimentar.

Pregătirea tenului pentru sezonul estival

1. Folosirea cremelor cu SPF

Cremele cu factor de protecție solară trebuie folosite în permanență, dar în special în perioada verii. Cu toate acestea, multe doamne amână folosirea produselor cu SPF până în momentul expunerii la soare, mai exact atunci când merg la plajă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că aceste produse au o consistență diferită de cea a cremelor de zi, încarcă tenul, iar acest lucru devine deranjant pentru femei, potrivit independent.co.uk. Din fericire, progresele din domeniul frumuseții au dus la fabricarea unor creme cu factor de protecție solară care nu încarcă tenul și pot fi folosite în permanență.

2. Curățare la dublu

Curățarea tenului este esențială pentru ca aspectul acestuia să fie unul îngrijit și strălucitor. În perioada sezonului estival, femeile trebuie să acorde o mai mare atenție procesului de curățate și asta pentru că în această perioadă sunt folosite cremele cu SPF, iar acest lucru poate duce la blocarea porilor. O curățare dublă a tenului poate împiedica acumularea murdăriei, bacteriilor, iar pielea va arăta impecabil.

3. Exfoliere

Temperaturile ridicate ne fac să pierdem mai multă apă din organism, prin intermediul transpirației. Aceasta intră în combinație cu machiajul, sebumul și murdăria, iar acest lucru poate cauza probleme dermatologice. Pentru a evita iritațiile și problemele tenului, exfolierea este esențială. Ea trebuie să se facă de două ori pe săptămână. Atunci când acest proces este aplicat mult mai des, există riscul de a distruge echilibrul pielii.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să-ți faci acasă o pudră bronzantă naturală? Oferă un bronz frumos, fără să afecteze pielea

De ce ar trebui să îți cureți tenul folosind uleiuri naturale? Metoda care te ajută să ai un ten fără imperfecțiuni

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a-ți crește nivelul de colagen? Vei arăta și te vei simți minunat

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete