Prajitură cu mac și lămâie

O prăjitură delicioasă, cu mult mac și multă voie bună. Se face rapid. Iată cum:

prajitura-mac

foto Prăjitură cu mac și lămâie Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 45 de minute

INGREDIENTE

5 ouă (la temperatura camerei)

5 linguri de zahăr

3 linguri ulei

3 linguri făină

1 pliculeț praf de copt

Coaja rasă a unei lămâi (cât mai mari)

5 linguri semințe de mac

Pentru ornat: zahăr pudră (opțional)

MOD DE PREPARARE

1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează albușurile spumă cât mai tare. Adaugă 2 linguri de zahăr, puțin câte puțin, mixând încontinuu. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Freacă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, apoi adaugă uleiul și macul. Omogenizează. Adaugă și coaja de lămâie.

3. Adaugă albușurile bătute spumă peste gălbenușuri, amestecând încet cu o lingură. Adaugă praful de copt și făina, incorporându-le puțin câte puțin.

4. Tapetează o tavă rotundă de prăjitură (poate fi și o formă de chec) cu hârtie de copt și toarnă aluatul. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

5. Când servești prăjitura, o poți pudra cu zahăr.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar