Poveștile urbane ale Cartierului Balta Albă

Poveștile urbane ale Cartierului Balta Albă

În cartierul Titan-Baltă Albă există mai multe povești urbane, mai ales că aici s-au întâmplat o serie de evenimente inexplicabile.

O parte dintre locuitorii zonei cred că sufletele din pământ nu-și pot găsi liniștea și cer frecvent tribut pentru modul în care au fost tratate. La intersecţia străzilor Pos­tă­varului cu 1 De­cem­brie 1918 se află un imobil despre care se spune că ar fi blestemat. Acesta ar fi fost construit peste una dintre gropile comune ale ciumaților.

Mai mulți oameni s-au sinucis pe același tronson al acestui bloc. Vecinii lor au povestit în repetate rânduri că au primit mesaje de la aceștia în nopțile în care s-au aruncat de la etaj. Toți le-au mărturisit că nu au vrut să recurgă la un asemenea gest, dar că sufletele îi chemau în pământ.

Unii bătrâni spun că din același motiv nu crește nicio plantă în pământul uscat din apropierea blocului. Toate se veștejesc la câteva luni după ce au fost plantate.

Alături de acest imobil există o poveste legată și de Lacul Titan, potrivit formula-as.ro. Acesta poartă numele de ,,Lacul Sinucigașilor. Mai multe persoane s-au sinucis după ce s-au aruncat în apele lacului sau s-au spânzurat de crengile copacilor din împrejurimi. Una dintre insulele acestui lac poartă numele de ,,Insula înecaților. De-a lungul timpului au fost oameni care s-au înecat când înnotau în jurul insulei.

Numele de cartierul Balta Albă are o origine întunecată.

Istoria spune că în anul 1813, în cea de-a doua zi a domniei lui Ioan Vodă Caragea, s-a declanșat cea mai răspândită epidemie de ciumă de până atunci. Epidemia  a purtat numele de ,,ciuma lui Caragea pentru că a fost adusă chiar de către unul dintre slujitorii domnului fanariot.

Ciuma a omorât jumătate din populația Capitalei, astfel că numărul morților nu mai putea fi suportat de cimitire. Prin urmare, în apropierea spitalelor sau la marginea orașului, autoritățile aruncau și topeau cadavrele în gropi comune acoperite cu var nestins.

Când ploua, gropile comune acoperite cu var nestins se transformau în bălți albe. De aici vine și numele de cartierul Balta Albă.

Simina Drăguț 

Foto:facebook

Citește și:

Moda selfie este pe cale de dispariție. Uite ce este un belfie și de ce este atât de popular

Vrei să îți limpezești mintea? Fă acest lucru și vei obține cele mai bune rezultate

Pentru prima dată în România s-a sărbătorit ZIUA INFERTILITĂȚII

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse