Povestea unei idei inedite: atelierul de scrisori

scrisori

Într-o eră digitalizată, a trimite o scrisoare clasică, scrisă de mână pe hârtie, devine o surpriză neaşteptată fiindcă transmite emoţia unui mesaj, ascunde întotdeauna o poveste şi devine deseori gestul de început al unui dialog.

Povestea unei idei inedite care face furori şi a universului scrisorilor caligrafice, un serviciu contemporan de scris şi de livrat epistole sigilate, în plic, ca pe timpuri, începe în Bucureşti în toamna lui 2013 şi are două personaje.

În iunie 2012, Loredana Munteanu era recent absolventă de sociologie şi a unui masterat în antreprenoriat social, iar ca urmare a tezei de disertație, intitulată sugestiv „Arta nu mușcă, a înființat ONG-ul cu același nume. Nu îi era foarte clar ce avea să facă, dar știa ce nu voia să facă: să se angajeze.

Avea pe atunci o idee: concerte de muzică clasică în spații neconvenționale. Prima idee: un festival de muzică clasică la Metrou. La scurt timp o cunoaște pe Cristina Dobrescu, contabilă la acea vreme, care îi mărturisește că după câțiva ani de cifre, i-ar plăcea o schimbare şi, mizând pe intuiție, Loredana îi propune să devină partenere și să schimbe nişte lucruri în domeniul cultural-artistic.

„Niciuna nu avea experiență în acest domeniu, dar a doua zi, Cristina și-a dat demisia și ne-am dedicat ideilor noastre trăsnite. Mama Cristinei a numit decizia <>, iar şeful ei de atunci a întrebat-o dacă s-a îndrăgostit, în vreme ce mama mea, care nu prea a înţeles ce făceam noi, spunea tuturor cunoştinţelor că <>.

cristina dobrescu si loredana munteanu

Ce-i drept, am fost inconştiente, dar nu aveam nimic de pierdut. Am propus proiectul celor de la Metrorex, care au acceptat şi, astfel, am putut organiza <> care a ajuns deja la a patra ediţie şi s-a dovedit un concept unic şi provocator, povesteşte Loredana.

15.000 de scrisori

Apoi a demarat proiectul de suflet al celor două tinere: „Livrez Dragoste. „Cochetam amândouă deja cu scrisul de mână şi conversaţiile prin scrisori, iar ideea a apărut firesc, pe fondul excesului de comunicare virtuală și al devalorizării lucrurilor simple.

În ciuda avertismentelor celor din jur, precum: <>, am mers înainte cu proiectul ce părea, e drept, cam trăsnit. Surpriza a fost totală.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate