Povestea șocantă a piesei „Billie Jean”! Experiența traumatizantă prin care a trecut megastarul Michael Jackson

Celebra piesă „Billie Jean', care a ocupat locul 1 în topurile din SUA și din alte țări, a devenit un punct de referință în cariera lui Michael Jackson. În videoclipul melodiei, regretatul cântăreț a executat pentru prima dată celebrul mers înapoi intitulat „Moonwalk'.

Videoclipul piesei „Billie Jean' este cel care a transformat postul de televiziune MTV într-un canal de muzică mainstream.

Michael a lansat piesa „Billie Jean' la 2 ianuarie 1983 și a inclus-o pe albumul „Thriller'. A ajuns pe locul 1 în topul Billboard Hot Black Singles în doar trei săptămâni și i-a adus cântărețului șase discuri de platină, dar și premiul pentru cel mai bine vândut single din carieră.

De atunci, Michael a dezvoltat o coregrafie specială pentru concertele și aparițiile sale live în care folosea ca accesorii o pălărie, șosete flaușate albe și mănușa cu diamante și pietre Swarovski.

Povestea tulburătoare din spatele hitului

Puțini cunosc, însă, povestea tulburătoare din spatele acestei piese, care, nici mai mult, nici mai puțin, l-ar fi putut costa viața pe Michael Jackson. Într-un interviu acordat pentru MTV în 1996, Michael Jackon a dezvăluit secretul din spatele piesei „Billie Jean', unul deloc fericit așa cum ar fi unii tentați să creadă.

Cum li se întâmplă multor artiști de talie mondială, unii fanii devin fanatici și fac o adevărată obsesie pentru aceștia. Iar Michael nu a făcut excepție de la regulă, sursa de inspirație pentru „Billie Jean' reprezentând-o o experiență pe care regele muzicii pop a trăit-o cu doi ani înainte de lansarea melodiei.

În 1981, o admiratoare i-a trimis lui Michael mai multe scrisori în care îi spunea că îl iubește și că este tatăl copilului ei, un băiețel. De asemenea, ea i-a transmis că își dorește să crească copilul împreună cu el.

Pentru că nu a primit, evident, nici un răspuns din partea lui Michael, femeia i-a trimis acestuia un plic în care se aflau o scrisoare, o fotografie cu ea și… un pistol! Ea îi cerea megastarului să se sinucidă împreună cu ea într-o anumită zi și la o oră anume, după ce avea să-și ucidă și copilul!

Admiratoarea a fost internată

Versurile piesei vorbesc despre această admiratoare, iar pe tot parcursul compoziției Michael infirmă aceste acuzații. Experiența a fost traumatizantă pentru Michael Jackson, iar din această experiență s-a născut tema piesei „Billie Jean', bineînțeles, fără să facă referire în vreun vers la detaliile amenințărilor cu sinuciderea. Admiratoarea a fost internată ulterior într-un spital de nebuni.

„Billie Jean era o anonimă. Ea reprezenta un anumit gen de fete, noi le spuneam groupie în anii ’60. Stăteau lipite de ușile din backstage și își doreau câte o relație cu fiecare artist care venea în oraș. Piesa vorbește despre experiența mea și a fraților mei cu astfel de fete. Erau o grămadă de… Billie Jean pe atunci. Multe fete pretindeau că au un copil cu unul dintre frații mei', declara în 1996 Michael Jackson.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete