Povestea româncei sechestrată, torturată și ținută în lanțuri de către soțul ei

Povestea româncei sechestrată, torturată și ținută în lanțuri de către soțul ei

Mihaela Maricela Condrea este femeia care a fost torturată, batjocorită și ținută în lanțuri de către soțul ei italian.

La un an de când Mihaela a fost salvată de carabinieri din beciul groazei, aflat în Gizzeria, regiunea Calabria, femeia își face curaj și vorbeste pentru prima dată despre tot chinul îndurat. Mai mult moartă decât vie, Mihaela Maricela Condrea a fost salvată din baraca în care fusese încuiată, de către soțul ei, împreună cu fetița în vârstă de 3 ani.

Femeia a fost găsită în interiorul barăcii, cu ușa închisă cu cheie, și inăutru era cu fetița, într-un colț. Baraca este plină de insecte și șoareci. Vă las să vă imaginați condițiile în care această femeie a trăit timp de 2 ani', relatau autoritățile italiene la acea vreme.

Acum, la un an după calvarul îndurat, femeia retrăiește parcă întregul chin și povestește cu lux de amănunte totul în fața camerelor de luat vederi.

Fetița ieșea puțin și nu o lăsa nici să vorbească și nici să meargă. Practic, eram inchise aproape toata ziua în acea baraca. (…) Mă rugam să treaca timpul. Mă rugam mult. Am învățat-o să mearga pentru că nu mișca deloc picioarele. Ce puteam face? Nu aveam lumină și profitam de o rază de lumină venită de afară. În fiecare seară, de la ora 18.00, mă bătea 3 ore, legată, cu gura acoperită, ca să nu pot să țip. Am fost insultată. Am fost legată goală de pat și toată noaptea nu am putut merge la baie, sau să beau sau să mănânc ceva', povestește Maricela la un post de televiziune italian.

Coșmarul Maricelei începea în 2007. Alungată de sărăcia de acasă, tânara ajungea în sudul italiei, în Calabria, în casa lui Francesco Giordano, ca badantă pentru soția lui grav bolnavă.

Chinul la care a fost supusă femeia a continuat și mai aprig după moartea soției acestuia. Orbit de gelozie, bărbatul a legat-o cu lanțuri de pat, a bătut-o, a violat-o, a înfometat-o și a pus-o să-și mănânce propriile fecale, ani la rând. Cu toate ororile, Maricela a adus pe lume doi copii – o fetiță, care are acum trei ani, și un băiat de nouă ani.

Ani la rând, tânăra a trecut prin chinurile iadului, fără ca cineva să știe de ea. Era mereu amenințată cu moartea, numai dacă deschidea gura.
Dincolo de tragedie, povestea Mihaelei reprezintă un serios semnal de alarmă pentru miile de femei care pleacă sau își doresc să plece la muncă în străinătate.

Despre calvarul trăit de  Mihaela timp de zece ani alături de bărbatul care i-a devenit soț și calău, poți să afli duminica, de la ora 17:15, la Asta-i Romania!'.

 

Foto: PR; 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate