Povestea incredibilă de viață a lui Eric Clapton: femeia pe care o credea sora lui era, de fapt, mama sa

Mama lui Eric, Patricia Molly Clapton, avea doar 16 ani când a avut o relație foarte scurtă cu tatăl lui Clapton, Edward Walter Fryer. Fryer era un soldat canadian de 24 de ani plasat în Marea Britanie în timpul sfârșitului celui de-al doilea război mondial.

Pentru a câștiga bani în plus, Fryer cânta la pian și cânta la diferite cluburi. El făcea acest lucru încă de la 14 ani pentru a-și câștiga existența, fiind fugit de acasă. În anul 1944, a cântat într-un mic pub din Surrey, unde a întâlnit-o pe Patricia Clapton și ulterior, ea a rămas însărcinată cu Eric Clapton.

Din cauza stigmatului social legat de ideea de a avea un copil născut în afara căsătoriei și a diferitelor dificultăți pe care le putea întâmpina o adolescentă de 16 ani în creșterea unui copil, mama și tatăl vitreg al Patriciei au fost de acord să-l crească pe Eric ca fiind al lor.

Când Eric Clapton avea doar câțiva ani, adevărata sa mamă, Patricia, s-a căsătorit cu un alt militar canadian, Frank MacDonald, și s-a mutat cu el. Au stat o vreme în Canada și ulterior, în Germania. Ea a dat naștere altor copii destul de repede după ce s-a căsătorit. Deși putea să-l crească și pe Eric, ea a ales totuși să nu o facă și a continuat să joace rolul surorii lui Eric.

Abia la vârsta de nouă ani, Eric a aflat de la bunica sa adevărul. Patricia a venit pentru o vizită, aducându-l și pe fratele vitreg în vârstă de șase ani. Chiar și după ce a aflat adevărul, a rămas totuși la bunici și au continuat să joace rolul fratelui și surorii.

Numele de familie al „tatălui' diferit de al fiului

Numele de familie al tatălui vitreg al Patricia era diferit de al ei (Clapp în loc de Clapton) și din acest motiv ar fi putut să reiasă că Eric nu era fiul bunicilor săi. Însă, el a primit numele de familie al mamei sale reale (Clapton), care era numele de familie al tatălui adevărat al Patricia, Reginald Cecil Clapton, de care mama ei se despărțise și apoi se căsătorise cu Jack Clapp.

Eric Clapton nu a ajuns niciodată să-și cunoască tatăl, deoarece Fryer a murit de leucemie în 1985, cu mult înainte ca el să afle detalii de la bunica lui. Abia în 2007, datorită unui jurnalist din Montreal, Michael Woloschuk, care l-a urmărit pe Fryer și familia sa, Clapton a aflat mai multe despre tatăl său, inclusiv faptul că fusese un muzician călător care cânta la pian și saxofon.

De asemenea, Fryer s-a căsătorit de mai multe ori în timpul călătoriilor sale și a mai avut și alți copii. Se crede, de asemenea, că tatăl său nu a știut niciodată că are un fiu muzician celebru sau, cel puțin, nu l-a menționat niciodată prietenilor și familiei, dacă știa.

Tragedia din viața lui Eric Clapton

Eric Clapton a avut împreună cu modelul și actrița Lori del Santo un băiat pe nume Conor. Acesta a murit la vârsta de patru ani după ce a căzut de la etajul 53 al apartamentului din New York, al lui Del Santo.

Fereastra fusese deschisă de un muncitor pentru a lăsa să intre aer curat în timp ce lucra. Conor se juca de-a v-ați ascunselea cu bona și fugea de ea când a fugit în cameră cu fereastra deschisă și a ieșit direct din ea. Clapton a aflat când a sosit mai târziu pentru a-l lua pe Conor și del Santo pentru a merge la grădina zoologică.

Acest lucru a dat naștere uneia dintre cele mai populare melodii ale lui Clapton, „Tears in Heaven' (Lacrimi în Rai), care face referire la durerea lui Clapton, precum și regretul că până în acel moment el a fost un tată care a fost adesea absent. Potrivit lui Del Santo, cu o seară înainte de tragedie, Eric Clapton îi spusese că vrea să facă parte mai mult viața lui Conor, doar ca puștiul a murit a doua zi, de aici versul și „Would you know my name, if I saw you in heaven?' (Ai ști numele meu, dacă te-aș vedea în Rai?).

Lori Del Santo a declarat că în timpul sarcinii sale, Clapton a încercat să se sinucidă prin spânzurare, dar în cele din urmă a leșinat și și-a recăpătat cunoștința. Managerul lui Clapton a încercat, de asemenea, să o determine pe Del Santo să avorteze copilul, deoarece el credea că actrița va încerca să-l folosească pentru a stoarce bani de la Clapton, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată.

Clapton, ajuns la 75 de ani, a declarat în autobiografia sa: „În cele mai jalnice momente din viața mea, singurul motiv pentru care nu m-am sinucis a fost că știam că nu voi mai putea bea dacă aș fi mort. A fost singurul lucru pentru care am crezut că merită să trăiesc, iar ideea că oamenii erau pe punctul de a încerca să mă scoată din alcool a fost atât de cumplită încât am băut, am băut și am băut până a fost nevoie să mă interneze într-o clinică.'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete