Povestea din spatele fotografiei unui bebeluș cu buză despicată a devenit virală

Știința a arătat că aproximativ 1 din 2.000 de persoane se naște cu o afecțiune genetică rară. Acest fapt scoate în evidență diversitatea și complexitatea incredibilă a biologiei umane. În aceste cazuri, sprijinul celor dragi este un lucru destul de important.

Courtney și Gavin, părinți cu o fiică specială, au împărtășit povestea lor plină de inspirație. Ei au vorbit despre copilul lor cu buză despicată pe rețelele lor de socializare, pentru a ajuta alte familii.

Courtney și Gavin Gardner i-au urat de curând bun venit fiicei lor, Sutton, care s-a născut cu buză despicată. Mama și-a exprimat îngrijorarea pentru sănătatea celui de-al doilea copil al ei și a petrecut întreaga noapte după nașterea lui Sutton, întrebându-se și rugându-se ca totul să fie bine. În a 20-a săptămână de sarcină, medicul i-a făcut o ecografie care a dezvăluit că bebelușul avea o fisură de buză și palat. Când Gardner a primit vestea, a început imediat să plângă.

„Ultima parte pe care au făcut-o a fost o ecografie a feței ei, iar atunci ecograful a spus: <>. Îmi amintesc că am fost complet luată prin surprindere și șocată de acest lucru, pentru că nici măcar nu mă gândeam ca acest lucru să se întâmple”, a spus Courtney, scrie Bright Side.

Despicătura buzelor și a palatului sunt afecțiuni foarte rare, care afectează 1 din 1.600 de copii, și se întâmplă atunci când buzele sau gura unui copil nu se dezvoltă normal în timpul sarcinii. Poate fi cauzată de diferiți factori, cum ar fi alimentele sau medicamentele pe care le consumă mama sau poate fi o predispoziție genetică.

După ce familia Gardner l-a avut pe primul fiu, au regretat că nu au făcut o ședință foto cu el când era bebeluș. Când Courtney a rămas din nou însărcinată, a știut că vrea să surprindă fiecare moment al fiicei sale nou-născute.

suttonSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Fotograful Shannon Morton a realizat fotografiile, pe care părinții le-au împărtășit ulterior pe rețelele de socializare. Una dintre fotografiile cu fiica lor Sutton a devenit rapid virală și, în câteva ore, a adunat 10.000 de aprecieri. În următoarele câteva zile, numărul de like-uri a crescut până la un număr impresionant de 750.000.

Courtney a spus că toate comentariile despre fiica ei au fost blânde, pline de încurajare și de afecțiune, iar majoritatea oamenilor i-au admirat frumusețea. Postarea a inspirat o mulțime de oameni să își împărtășească poveștile și fotografiile. Soții Gardner au fost motivați să își creeze propria pagină de Facebook, My Cleft Cutie, pentru a ajuta alți părinți care se confruntă cu diagnostice similare.

„Micuța mea prințesă s-a născut cu o despicătură bilaterală. Din fericire, palatul ei era intact. Eu și tata o asigurăm în fiecare zi că este cea mai frumoasă fetiță din lume și că personalitatea ei este uimitoare”, a comentat o mamă în postarea de pe Facebook.

Părinții erau îngrijorați de sănătatea fiicei lor, dar erau foarte recunoscători pentru spitalul care i-a ajutat în această perioadă. Palatul fisurat al lui Sutton a făcut dificilă hrănirea cu biberonul, așa că și-a petrecut primele 18 zile din viață în unitatea de îngrijire critică pentru nou-născuți.

Fiica familiei Gardner va fi supusă la o primă intervenție chirurgicală în curând și cel puțin încă o intervenție chirurgicală după ce va împlini un an. Apoi, ea va beneficia de terapie logopedică.

„Chiar dacă lucrurile sunt înfricoșătoare și pot părea întunecate în acea perioadă inițială proaspătă a diagnosticului, este de fapt un lucru frumos care poate fi tratat și gestionat 100%”, a spus Courtney, mai scrie sursa citată anterior.

Sutton pare a fi un copil încăpățânat pentru părinții ei, dar ei pot spune că va fi sociabilă, deoarece adoră atenția și când Sutton este în preajma fratelui ei, se agită de bucurie și fericire.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate