Povestea cutremurătoare a unei femei: „Am fost însărcinată de 24 de ori, am avut 17 avorturi spontane, am pierdut 5 copii și am doi copii în viață”

O mamă a povestit despre durerea de a fi însărcinată de 24 de ori și cum are doar doi copii în viață.

În ultimii 23 de ani, Imtiaz Fazil, în vârstă de 49 de ani, a avut 17 avorturi spontane și cinci copii au murit înainte de a împlini un an.

Imtiaz, care este din Manchester, vorbește acum despre durerea ei pentru că vrea să elimine stigmatul care înconjoară pierderea unui copil.

Ea a spus că simte că subiectul este încă „tabu” în cadrul grupurilor sud-asiatice și că a experimentat-o direct cu familia sa. Femeia a spus că cei dragi ei nu vorbesc cu ea despre aceste lucruri, deoarece cred că s-ar putea să o rănească.

„Este prea multă tristețe, de aceea nimeni nu abordează astfel de lucruri', a declarat ea pentru BBC North West Tonight.

Mama, care a suferit atât de multe pierderi din cauza unei afecțiuni genetice rare, a spus: „Nimeni nu m-a întrebat măcar dacă sunt bine sau dacă mă mai gândesc la copiii mei. Nu trece o zi în care să nu mă gândesc la copiii mei.”

Ea a spus că durerea pierderii a 22 de copii și-a pus amprenta, dar a vrut să se deschidă pentru a-i ajuta pe alții care ar putea fi într-o situație similară.

Imtiaz a avut câteva sfaturi simple pentru ei: “Nu vă ascundeți. Dacă vă ascundeți, nu veți reuși. Trebuie să vă deschideți și să vorbiți despre aceste situații, altfel veți ceda.”

Un alt cuplu din West Midlands, Sarina și Vik Kaur Dosanjh, ambii în vârstă de 29 de ani, au vorbit, de asemenea, în speranța de a rupe tăcerea. Femeia a suferit două avorturi spontane în ultimii doi ani și a spus că mulți încă păstrează durerea pentru ei înșiși.

„Cred că este ascunsă. Este cu adevărat ascunsă sub preș”, a declarat și Sarina pentru BBC North West.

Ea a mai spus că există și ideea că o persoană care încearcă să rămână însărcinată ar trebui să stea departe de cineva care a pierdut un copil, „pentru că este contagios”.

Sarina a adăugat: „Aceasta este una dintre stigmatizările care trebuie să fie distruse.”

Vik a spus că a primit o reacție mixtă atunci când a vorbit despre pierderea copilului.

În timp ce unii bărbați i-au spus că i-a ajutat să facă față traumei, alții au avertizat că nu este ceva despre care ar trebui să vorbească.

Dar Vik a spus că el crede cu tărie că „o problemă împărtășită este o problemă înjumătățită”.

Sarina a spus că oamenii „din comunitatea noastră trebuie să știe că nu trebuie să se simtă rușinați dacă au suferit un avort spontan, o naștere a unui copil mort sau orice alt tip de pierdere a unui copil”.

Ea a adăugat: „Speranța mea pe termen lung este ca oamenii să vadă că este normal și să poată vorbi despre asta”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate