Povestea a 7 copii care au murit și au revenit la viață impresionează și astăzi!

Acum 10 ani, un grup de 13 elevi dintr-o barcă răsturnată au fost forțați să înoate spre mal într-o apă extrem de rece. 7 dintre aceștia au murit. Inimile lor s-au oprit. Apoi, cu ajutor specializat, au revenit la viață.

În 2019, BBC spunea, în cadrul unui documentar, povestea impresionantă a unor copii din Danemarca ce și-au pierdut viața și au recâștigat-o șase ore mai târziu. Doi dintre cei șapte copii au vizitat din nou locul tragediei și, emoționați, și-au amintit despre clipele alea nefericite.

Inimile li s-au oprit

Aceștia au pornit într-o excursie  cu barca pe apele foarte reci ale fiordului Praesto din Danemarca. Din cauza vremii instabile, barca s-a răsturnat, iar copiii, alături de însoțitor, au fost forțați să înoate spre mal. Misiunea s-a dovedit a fi imposibilă pentru șapte dintre copii. Inimile li s-au oprit din cauza temperaturii apei, de doar 2 grade. Au rămas în această stare timp de 2 ore, până când ajutorul de specialitate a ajuns la ei.

Medicul spitalului în care copiii au fost readuși la viață, Dr. Michael Jaeger Wansche, recunoștea, cu ocazia interviului pentru BBC, că a fost pentru prima oară când inimile a șapte persoane s-au oprit, simultan. Întrucât corpurile copiilor erau foarte reci, și-au dat seama că și metabolismul a încetinit. Asta însemna că este o șansă ca ei să își revină, să iasă din moarte clinică dacă, încet, corpurile le sunt încălzite. Astfel, o dată la 10 minute, trupurile lor erau încălzite cu un grad.

Hipotermie

Băiatul care a acceptat să apară în interviu, Casper, a ajuns la spital cu hiportermie de 17,5 grade, iar inima lui a început să bată când corpului a ajuns la 26 de grade.

Problema următoare a fost legată de activitatea celebrală. Se știe că, în lipsa oxigenului, creierul pierde din celulele cerebrale. Însă toți cei șapte copiii au avut parte de o vindecare totală. „Este cel mai mare număr de accidente cu victime suferind de hipotermie, care au fost resuscitate în același timp. Și cu supraviețuire de 100%', mărturisea, mândru, medicul.

Citește și: Ce greșeli fac oamenii nesiguri pe ei?

Foto: BBC

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro