“Pot să beau alcool imediat după ce m-am vaccinat?”

Putem bea alcool după vaccinul împotriva Covid-19? Este întrebarea pe care și-au pus-o tinerii și nu numai. Pentru că programul de vaccinare are un caracter global fiind deschis tuturor adulților și tinerilor din toată lumea, tot mai multe întrebări sunt legate de efectele secundare ale vaccinului.

Am putea crede că odată ce oamenii se vaccinează vor să marcheze momentul și, evident, își doresc să ridice un pahar în cinstea contribuției lor la eradicarea pandemiei.

Ce spun specialiștii?

După ce ați luat unele medicamente sau tratamente, se recomandă să nu consumați alcool.

Deci, haideți să ne vedem dacă alcoolul poate avea un impact asupra eficienței vaccinului.

“Pot să beau alcool imediat după ce m-am vaccinat?”

Experții spun că alcoolul nu va avea nicio diferență asupra sănătății tale, fie înainte, fie după vaccinare.

Cu toate acestea, au fost voci care au spus că oamenii ar trebui să renunțe la alcool cu două săptămâni înainte și după vaccin.

Profesorul Fiona Sim, de la Universitatea din Bedfordshire și președintele grupului consultativ medical independent pentru consumul de alcool, a declarat: „Vă sfătuim să nu beți alcool… cu cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat, pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră imunitar este cel mai bun pentru a răspunde la vaccin și pentru a vă proteja de virus.”

Microbiologul rus Alexander Gintsburg, șeful Centrului Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova, a spus că oamenii ar trebui să se abțină de la alcool după fiecare injecție cu ser antivaccin.

El a declarat pentru New Scientist: „Recomandăm insistent să vă abțineți de la alcool timp de trei zile după fiecare injecție'. Compania unde lucrează Gintsburg a creat vaccinul rusesc Sputnik V, dar sfaturile lui se aplică pentru toate tipurile de vaccin.

Pe de altă parte, Paul Klenerman de la Universitatea din Oxford a spus că nu există nicio dovadă care să susțină că abținerea de la alcool înainte de vaccin ar avea un impact asupra eficienței dozei, dar nu e niciun rău să fii precaut.

El a adăugat: „Nu există nicio îndoială că excesul cronic de alcool are un impact semnificativ asupra multor aspecte ale imunității. Ceea ce nu știm sigur este dacă doar o cantitate mică ar avea vreun efect semnificativ.”

Cum afectează alcoolul sistemul imunitar?

Cercetările privind efectul pe care alcoolul îl are asupra răspunsului organismului uman la vaccinarea Covid-19 sunt încă colectate și evaluate. În general, efectele sunt mai vizibile la cei care beau în exces.

Există unele dovezi care sugerează că consumul de alcool, în special consumul excesiv de alcool, poate reduce capacitatea organismului de a construi imunitatea ca răspuns la un virus.

Dr. Gintsburg a afirmat: „Este important să înțelegem că un consumul excesiv de alcool poate reduce semnificativ imunitatea și, prin urmare, poate reduce eficacitatea vaccinării sau chiar o poate face lipsită de sens.

Este bine cunoscut faptul că alcoolul în cantități mari poate slăbi sistemul imunitar, deoarece alcoolicii sunt mai predispuși să ia infecții.

Dr Sim a spus: „Dacă sunteți un consumator de alcool obișnuit, riscurile pentru dumneavoastră de a vă îmbolnăvi grav dacă contractați Covid-19 sunt deosebit de mari, așa că vă rugăm să vă vaccinați de urgență. Consumul abundent cronic de alcool reduce protecția imunitară și în special pentru infecțiile respiratorii, care include Covid-19.”

Foto > 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului