Ponturi pentru ca 2013 sa fie un an grozav!

 

Expertii in managementul timpului sustin ca treburile zilnice seamana oarecum cu tufisurile din gradina: trebuie taiate periodic.

Asadar, scurteaza si simplifica lucrurile din mers, conform regulilor de mai jos.

1. Aduna zambete

Cand vezi o femeie care poarta ceva frumos, are o bijuterie care iti place, o coafura noua, sau un parfum fabulos – spune-i!

Conform principiului ca ceea ce daruiesti ti se intoarce, vei primi si tu un compliment neasteptat, in curand… si poate o noua prietena.

2. Invata sa spui un simplu si clar "nu" cererilor pe care, stii dinainte, ca nu ai cand si cum sa le indeplinesti.

In loc sa-ti asumi responsabilitati pe care nu le duci la bun sfarsit, asuma-ti curajul refuzului.

Nu mai pierde timpul cu gasirea unor scuze mai mult sau mai putin plauzibile, pe care oricum nu le va crede nimeni.

3. Pentru eficienta maxima in comunicare, raspunde la mesajele de pe mail sau telefon in grupuri de cate 5-10, pe masura ce se aduna, apoi treci mai departe.

Nu lasa sa se stranga prea multe si nu le trece "in asteptare", fiindca s-ar putea ca in curand sa te copleseasca – ca numar si prioritate.

4. Stabileste o rutina a sarcinilor zilnice, cum ar fi spalatul si calcatul rufelor, ordinea din casa sau doar pregatirea pachetelor cu mancare.

Specialistii spun ca, de obicei, lucrurile facute in ultimul minut iau mult mai multe… minute. Consumi mai mult timp invartindu-te fara rost, nestiind ce sa faci mai repede, decat pregatind totul dinainte, calm si ordonat.

5. Nu te apuca de o treaba importanta atunci cand esti obosita. Iti va lua un timp dublu ca s-o inde-plinesti. Nu gati si nu invata noaptea!

6. Foloseste timpul la maximum.

Imparte o foaie de hartie in trei coloane, pe care le notezi cu A, B si C.

In coloana A, fa o lista cu treburile importante, dar care nu sunt urgente; in coloana B, scrie-le pe cele care sunt atat importante, cat si urgente. Iar in coloana C, pune-le pe cele care nu sunt nici una, nici alta.

Treci imediat la indeplinirea sarcinilor din coloana B, in ordinea urgentei. Fa-le pe cele din A cand te simti in stare si lasa-le pe cele din C pentru perioadele fara chef sau cand esti un pic obosita. In felul acesta, nu-ti vei risipi energia pe lucruri marunte si iti vei folosi timpul la maximum.

7 Slabeste fara sala sau regim

a. Mergi 10.000 de pasi pe zi. In felul acesta, poti sa slabesti pana la 15 kilograme pe an!

b. Doua pahare mari cu vin mai putin in meniul zilnic te pot ajuta sa scapi de 10 kilograme pe an.

c. Renunta la obiceiul zilnic al pungutei cu "rontaieli" – poti sa dai jos pana la 5 kilograme intr-un an, fara sa mai socotim si efectul benefic asupra sanatatii…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate