Pompierii români, copleșiți de emoție când un copil grec a venit la ei: „Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință”

În continuare, Grecia se află sub stăpânirea flăcărilor care au distrus hectare întregi de vegetație și au pus în pericol vieți omenești.

Pompierii români plecați acolo au fost lăudați de presa elenă, iar oameni cu inima mare le-au sărit în ajutor cu gesturi mici.

„S-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.'

În prezent, eroii noștri acționează în zona localităților Metochi și Kalyvia.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a postat pe pagina de Facebook o parte din declarațiile pompierilor care se luptă cu calvarul din Grecia.

„Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua' și ne zic „Mulțumesc!'.

Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor', spun pompierii.

De asemenea, ei au fost copleșiți de emoții atunci când un pui de om a venit spre ei în dimineața zilei de vineri și le-a oferit plăcinte și porumb fiert.

„A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul', au mai spus cei care încearcă din toate puterile să stingă nemilosul foc din Grecia.

Aceste momente de recunoștință din partea oamenilor le dau putere și motivație pentru a merge mai departe având în vedere munca titanică pe care o depun în statul elen.

„În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulțumim, Grecia!', au mai transmis pompierii aflați pe meleagurile cuprinse de flăcări.

Vineri, 13 august, este cea de-a șasea zi de intervenție a pompierilor români în flăcările din Grecia. Ei vor lupta cu focul din zona localităților Metochi și Kalyvia. Ei vor acționa cu 6 mașini de stingere, două cisterne și o dronă, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). De asemenea, pompierii din Republica Moldova li se vor alătura și vor interveni cu două mașini de stingere.

Mai mult decât atât, alimentarea autospecialelor cu apă și culoarele pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor vor fi asigurate de șase salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență. Întreaga misiune este sub coordonarea autorităților grecești.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri