Podelele spitalelor , locul preferat al bacteriilor

bacterii

Chiar dacă spitalul ar trebui să fie cel mai curat și steril loc, de cele mai multe ori acesta ascunde bacterii care ne pun în pericol sănătatea. Au existat foarte multe cazuri în care oamenii internați în spital pentru a se trata de o anumită boală, au plecat mai bolnavi decât au venit, totul din cauza bacteriilor existente în spital.

În spitale, curățenia se face la un alt nivel și sunt folosite produse de curățare foarte puternice. Totuși, bacteriile există și explicația este relativ simplă.

De ce apar bacteriile?

Atunci când se face curățenie în spital, se acordă o atenție sporită zonelor care pot fi atinse cu ajutorul mâinii. În acest timp, podelele sunt ignorate și curățate superficial, ceea ce face ca bacteriile să se împrăștie mult mai ușor. Mai mult decât atât, obiectele din camera unui bolnav pot intra în contact cu podeaua înțesată de bacterii, iar de acolo acestea ajung pe haine, lenjerii de pat, dispozitive medicale și pot produce afecțiuni foarte grave, unele dintre ele putând să ducă chiar la deces.

Aceste concluzii au apărut în urma unui studiu realizat de Clinica Cleveland , din Ohio. În cadrul studiului, cercetătorii au strâns probe din 159 de saloane, iar testele au arătat că podelele erau infestate cu bacterii rezistente la antibiotice, potrivit medlineplus.gov. De asemenea, 41% din pacienți au intrat în contact cu podelele contaminate, iar riscul ca starea lor de sănătatea să se agraveze a crescut considerabil.

Cercetătorii trag astfel un semnal de alarmă și recomandă să se acorde o atenție sporită curățării podelelor din spitale, pentru a evita răspândirea bacteriilor și contactarea unor infecții puternice care să pună viața pacienților în pericol. Potrivit specialiștilor, podelele ar trebui curățate la fel ca orice alt loc din spital, asta dacă se dorește ca locul să fie unul steril și care să îl ferească pe bolnav de suferințe suplimentare.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro