Ploile și ninsorile continuă! Meteorologii au emis noi avertizări de vreme capricioasă

Ploile și ninsorile continuă! Meteorologii au emis noi avertizări de vreme capricioasă

De câteva zile vremea s-a răcit considerabil și plouă fără oprire în mai multe regiuni ale țării. Meteorologii nu vin cu vești prea bune și se pare că precipitațiile vor continua.

Cod Galben în Moldova și în Transilvania

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben care este valabilă de astăzi de la ora 11:00 și până mâine la ora 14:00. În acest interval, sunt anunțate precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

În Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55 – 65 km/h.

Este important de menționat că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Cod portocaliu de ninsori în zonele montane

În plus, meteorologii au emis și un cod portocaliu valabil de astăzi de la ora 11:00 și până mâine la ora 15:00. În această perioadă, vor continua ninsorile și se va depune un strat de zăpadă consistent, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Orientali, Meridionali. Aceste fenomene se vor semnala și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70 – 80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30 – 45 l/mp.

Cod portocaliu de ninsori Carpaților Orientali și Meridionali

De asemenea, a fost emis un alt cod portocaliu valabil de astăzi de la ora 15:00 și până mâine, 21 aprilie, la ora 09:00. În acest interval, vor avea loc precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali.

În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50 – 60 l/mp . La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50 – 65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Așadar, nu plecați de acasă fără haine groase, pentru că pe o astfel de vreme, este foarte ușor să vă îmbolnăviți.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Camere de supraveghere ascunse în cuierele din toalete, vestiare și cabine de probă

E oficial! Copiii sub 3 ani, scoși de la plata întreținerii. Klaus Iohannis a promulgat legea

Vești proaste pentru locuitorii din Ilfov! Apa nu e potabilă în localitățile din jurul Capitalei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri