Plătică de mare la cuptor

512027_R

Acest peşte are o aromă delicată aşa că serveşte-l cu garnituri simple ca să nu-i ”acopere” gustul specific.

8 porţii • Gata în 30 minute • 250 calorii per porţie • 17 g grăsimi

■ 4 bucăţi plătică de circa 450 g fiecare, eviscerata şi curăţată de solzi

■ O mâna de patrunjel proaspăt

■ 2 lămâi, tăiate felii

■ 100 ml vin alb

■ 4 linguri ulei de măsline

 Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Aşază peştele în tava de copt, unul lânga altul şi presară pătrunjelul tocat şi feliile de lămâie. Strecoară câte o felie de lămâie în cavitate.

Toarnă vinul şi uleiul deasupra şi presară sare şi piper. Dă la cuptor 20 minute.

2 Ca să verifici dacă e pătruns, înfige vârful cuţitului în partea cea mai groasă şi vezi dacă a devenit alb şi opac. Serveşte cu sucurile din tavă turnate deasupra.

Pont – În altă variantă foloseşte biban sau chefal şi nu uita să păstrezi căpăţânile, oasele şi şira pentru a prepara concentrat de peşte.

Vezi şi Orez prăjit rapid cu creveţi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste