Plantele care țin gândacii departe de casa ta. Trebuie să le ai și tu!

Plantele care țin gândacii departe de casa ta

Gândacii de bucătărie apar în special în perioada sezonului cald și pentru că se înmulțesc rapid, aceștia reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Prezența lor în locuință crește riscul de a ne confrunta cu boli grave, acești gândaci răspândind o mulțime de bacterii periculoase.

În comerț putem găsi o mulțime de soluții eficiente și care promit să înlăture rapid gândacii, dar de cele mai multe ori, acestea au în componența lor substanțe care pot provoca alergii și se pot transforma într-un real pericol, mai ales pentru copii și animalele de companie. Din fericire, există și soluții naturale pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, iar o metodă care dă rezultatele de fiecare dată presupune depozitarea anumitor plante în zonele cu probleme.

Plantele care țin gândacii departe de casa ta

1. Busuiocul

Dacă atunci când te gândești la busuioc îi găsești întrebuințări doar în bucătărie, ei bine, acesta este foarte eficient și pentru a ține gândacii departe de casa ta. Mirosul puternic al acestei plante înlătură gândacii și insectele.

2. Lavanda

În timp ce va împrăștia în casă un miros puternic, lavanda te va ajuta să scapi și de problema gândacilor. Tot ce trebuie să faci este să depozitezi această plantă în spațiul în care ai observat gândacii, iar aceștia vor dispărea. De mare ajutor este și uleiul obținut din această plantă. Pune câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă demachiantă, iar apoi plasează discheta în locurile în care ai observat prezența gândacilor.

3. Rozmarin

Dacă să ai tot timpul grijă de o plantă ți se poate părea destul de solicitant, poți scăpa de gândacii din casă cu ajutorul rozmarinului. Nu e nevoie să ai această plantă într-un ghiveci, ci este suficient să ai doar câteva crenguțe uscate. Pentru a rezolva problema este nevoie să arzi o crenguță de rozmarin. Fumul degajat va înlătura gândacii și insectele.

Foto: 123rf.com

Citește și:

În ce poziție ar trebui să dormi pentru a scăpa de durerile menstruale?

Cum poți face răcoare în locuință fără să pornești aerul condiționat? Trucurile care te ajută să treci mai ușor peste zilele caniculare

Detoxifiere la început de vară. Cum prepari o băutură care îți curăță colonul și te ajută să scapi de kilogramele în plus?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse