Plăcintă cu mere de post

Plăcintă cu mere de post: o delicioasă rețetă de post care o să-i încânte pe cei mici

Mod de preparare:

Ne apucăm de aluat. Turnăm drojdia în laptele călduț și amestecăm. Adăugăm untul topit și răcit și cele trei ouă și mixăm un minut. În alt bol punem făina, amidonul, zahărul și un praf de sare. Încorporăm și lichidele și frământăm timp de 10 minute. Punem aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperim cu folie și lăsăm la dospit pentru o oră. Între timp, tragem merele în unt la foc mediu. Adăugăm și zahărul și scorțișoara și lăsăm câteva minute la caramelizat până stingem focul. După ce își dublează volumul, scoatem aluatul din bol și îl întindem pe masa de lucru în formă dreptunghiulară, grosime cam de un cm. Adăugăm și merele până la jumătate, ca să nu dea pe afară când rulăm. Formăm ruloul cu grijă și îl tăiem în 12 bucăți egale. Le punem în tavă și dăm la copt pentru 35 de minute la 180 de grade.
Sosul de vanilie se face foarte ușor. Frecăm gălbenușurile cu zahărul. Pe foc punem smântâna, laptele, semințele de vanilie și păstaia la fiert, la foc mic. La primul clocot stingem focul și turnăm compoziția peste gălbenușuri prin strecurătoare. Amestecăm rapid. Punem sosul într-o crăticioară la bain marie și amestecăm cam 10 minute, până a prins o textură mai densă. Stingem focul. Îl turnăm peste rulourile calde.

Ingrediente aluat
12 rulouri:
 550g făină
 100g zahăr
 130 unt topit
 240ml lapte
 3 ouă
 10 g drojdie
 o linguriță amidon
 un praf de sare

Ingrediente umplutură mere:
 4 mere medii
 50 g unt
 60 g zahăr brun
 o linguriță scorțișoară

Ingrediente sos vanilie (opțional):
 120 ml smântână pentru frișcă
 2 gălbenușuri
 80 ml lapte
 2 linguri zahăr
 o păstaie vanilie sau esență

Citeste și:

Salată de ton cu fasole roșie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar