Poți comanda pizza de la orice restaurant din apropiere, sau poți face una exact așa cum îți place, la tine acasă. Vezi și rețeta pentru blat, e super!
* 6-8 porții * timp de pregătire 2 ore * timp de coacere 30 de minute
INGREDIENTE
Pentru blat
1 și ½ cești apă caldă
1 pliculeț de drojdie uscată
3 și ½ cești de făină
2 linguri ulei de măsline
2 lingurițe sare
1 linguriță oregano
Pentru umplutură
În principiu poți adăuga pe pizza ingredientele tale preferate, însă le poți încerca și pe acestea:
3-4 linguri bulion
Mozzarella rasă
Brânză feta
Ciuperci tăiate subțire
Ardei gras tăiat rondele
Cârnăciori feliați
Ceapă tăiată rondele
Șuncă feliată
MOD DE PREPARARE
1. Pentru prepararea blatului toarnă apa caldă într-un bol mai mare și apoi drojdia uscată. Las-o să stea în apa caldă timp de 5 minute, până se dizolvă – fără să amesteci.
2. Adaugă uleiul de măsline, făina, sarea și oregano și amestecă – poți începe cu o lingură de lemn, adăugând făina puțin câte puțin. După ce începe să se întărească aluatul, poți folosi mâinile. După ce termini de incorporat făina, frământă aluatul cu mâinile timp de 10 minute – îl poți frământa în bol sau pe masa curată. Trebuie să frămânți până nu se mai lipește de mâini sau de masă.
3. Lasă aluatul la căldură, până își dublează mărimea. După ce a crescut destul, scoate tava de cuptor și tapeteaz-o cu făină, apoi întinde aluatul pe toată suprafața ei. Întinde-l bine, cât să fie destul de subțire.
4. Unge aluatul cu bulion sau sosul de roșii preferat și apoi adaugă pe deasupra ingredientele alese pentru pizza, lăsând 1 centimetru pe margine liber. Dă tava la cuptor pentru 20-30 de minute. E gata după ce aluatul s-a colorat pe margine – maro-auriu.
Poftă bună!
Iată cum poți face acasă cel mai bun aluat de pizza clasic