Pfizer spune că protecția împotriva vaccinului Covid-19 durează cel puțin șase luni

Studiul clinic al vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva coronavirusului aflat în faza 3 confirmă că protecția acestuia durează cel puțin șase luni după a doua doză.

Este prima declarație privind durata protecției oferite de vaccinul împotriva coronavirusului și, deși șase luni sunt o țintă modestă, este cea mai bună estimare oferită până în prezent.

Vaccinul rămâne cu peste 91% eficient împotriva bolilor cu orice simptom timp de șase luni, au declarat companiile. De asemenea, acesta a fost 100% eficient împotriva bolilor severe, așa cum este definit de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), și 95,3% eficace împotriva COVID-19 sever, așa cum este definit de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), a declarat BioNTech într-o declarație comună.

Miercuri, companiile au declarat că un mic studiu efectuat pe voluntari cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a arătat eficacitate de 100% în această grupă de vârstă.

„Aceste date confirmă profilul de eficacitate și siguranță favorabil al vaccinului nostru și ne poziționează să depunem o cerere de licență biologică la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente', a declarat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer, potrivit CNN.

Pfizer spune că protecția împotriva vaccinului Covid-19 durează cel puțin șase luni și mai mult decât atât protejează și împotriva variantelor noi.

„Eficacitatea ridicată a vaccinului observată până la șase luni după a doua doză și împotriva variantei predominante în Africa de Sud oferă încredere suplimentară în eficacitatea generală a vaccinului nostru.'

Compania a studiat vaccinul la peste 46.000 de voluntari și a remarcat 927 de cazuri de Covid-19 confirmat.

„Din cele 927 de cazuri simptomatice confirmate de COVID-19 în studiu, 850 de cazuri de COVID-19 au fost în grupul placebo și 77 de cazuri au fost în grupul BNT162b2, ceea ce corespunde eficacității vaccinului de 91,3%”, a spus Albert Bourla.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro