Peste 1.000 de cazuri de variola maimuțelor au fost confirmate la nivel global. OMS avertizează că „riscul este real”

Peste 1.000 de cazuri de variola maimuțelor au fost acum detectate la nivel global, iar experții au avertizat că riscul de infecție este foarte real.

Britanicii au fost avertizați să stea departe de cei dragi dacă se infectează conform noilor reguli.

Până acum, în Marea Britanie au fost depistate 321 de cazuri, după ce miercuri au fost anunțate alte 18.

Acum, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că riscul ca virusul să devină neendemic în unele țări începe să se materializeze. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că numărul crescut al cazurilor este în mod clar îngrijorător.

„Riscul ca variola maimuțelor să se instaleze în țările neendemice este real. Peste 1.000 de cazuri confirmate de variola maimuțelor au fost raportate acum la OMS din 29 de țări care nu sunt endemice pentru boală.

Până în prezent, nu au fost raportate decese în aceste țări. Au fost raportate cazuri în principal, dar nu numai, în rândul bărbaților care întrețin relații sexuale cu bărbați. Unele țări încep acum să raporteze cazuri de transmitere comunitară aparentă, inclusiv unele cazuri la femei', a declarat șeful OMS la o conferință de presă, scrie The Sun.

Dr. Tedros a adăugat că Organizația Mondială a Sănătății este preocupată în special de riscul pe care virusul îl prezintă pentru grupurile vulnerabile, inclusiv pentru copii și femeile însărcinate.

OMS urmează să emită îndrumări suplimentare în zilele următoare cu privire la controlul infecțiilor. În Marea Britanie, autoritățile au luat deja măsuri pentru a reduce răspândirea, medicii îndemnând pe oricine cu simptome să viziteze o clinică de sănătate sexuală.

Pe măsură ce cazurile continuă să crească, britanicii trebuie să stea acum la un metru față de cei infectați.

Acolo unde este posibil, experții au îndemnat oamenii să doarmă în camere separate și să folosească băi separate. Dacă acest lucru nu este posibil, cazurile ar trebui să evite contactul fizic și cât mai departe de toți membrii gospodăriei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri