Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie, Robin Williams, Mrs. Doubtfire

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie sunt carismatice, sunt fermecătoare. Au avut în viață tot ce și-au dorit: avere, dragoste, succes. Și totuși, la o vârstă la care mai aveau foarte multe de oferit, s-au sinucis. Află ce s-a întâmplat cu cei doi care s-au născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie
ROBIN WILLIAMS

Robin McLaurin Williams s-a născut pe 21 iulie 1951, la Chicago. S-a născut crescut într-o familie înstărită, cu ascendență engleză, irlandeză, scoțiană, galeză, germană și franceză. Umorul l-a moștenit de la mamă. În școală, a excelat la învățătură, a fost bufonul dar și șeful ales al clasei.

După absolvirea liceului, s-a înscris la o facultate de studii politice. A abandonat repede și s-a apucat serios de studiul actoriei. Încă din studenție, și-a dovedit capacitatea excepțională de a improviza. De fapt, la repetiții, își exaspera colegii de scenă. Improviza după inspirație și îi lăsa dezorientați, neștiind cum să mai continue.

În 1973, a primit o bursă la Juilliard din New York, ceea ce înseamnă cel mai înalt nivel la care se poate studia arta în Statele Unite. A fost unul dintre cei doi studenți acceptați de John Houseman în programul lui de studii avansate. Celălalt a fost Christopher Reevs, celebrul actor care a jucat rolul lui Superman. Acesta spunea despre Williams: „N-am mai văzut niciodată atâta energie într-un om. Era ca un balon nelegat pe care îl umfli și îi dai imediat drumul.'

La Juliard, exista un curs special la care studenții de la actorie învățau să vorbească cu diferite accente. Dar Robin Williams putea vorbi spontan cu orice fel de accent: scoțian, irlandez, rusesc, italian. De fapt, părerea unanimă a profesorilor era că Williams este genial și nu au ce să-l mai învețe.

Cariera și-a început-o cu stand-up comedy, gen căruia i-a rămas fidel până la sfârșit. A avut mult peste 100 de apariții cu roluri în filme și seriale TV, cu voci în documentare și filme de animație. Dintre cele mai memorabile: Good Will Hunting, Jumanji, Mrs. Doubtfire, Regele Pescar și vocea lui Genie din producțiile Disney cu Aladdin. A luat 7 Globuri de Aur, 4 premii Grammy, 2 premii Emmy și un Oscar, pentru rolul secundar din „Good Will Hunting'.

De-a lungul vieții, Williams a avut probleme majore de sănătate și episoade de dependență. În 1970, a devenit dependent de cocaină. În 1982, când prietenul său, John Belushi a murit în urma unei supradoze, după ce petrecuseră și se drogaseră împreună, Williams a decis să pună capăt toxicomaniei. De asemenea, a renunțat și alcool. Totuși, la alcool a mai revenit, din 2003 până în 2006, când s-a internat într-un centru de reabilitate. Și, din nou, a fost nevoie să se interneze în 2014. În 2009 a suferit o operație pe cord pentru înlocuirea unei valve aortice.

Deși era unul dintre cei mai amuzanți oameni din lume, Robin Williams suferea de depresie cronică. A fost diagnosticat cu Parkinson. Ulterior, s-a dovedit a fi boala difuză cu corpi Lewy. Aceasta este o afecțiune înrudită cu Parkinson și Alzheimer, cu simptome și evoluție asemănătoare. Nu există tratament pentru această boală și nici medicamete care să-I încetinească evoluția.

Când simptomele au început să devină foarte clare, Robin Williams a ales să iasă din scenă. Pe 11 august 2014, s-a sinucis spânzurându-se. La autopsie nu s-au găsit în sângele lui urme de alcool și nici de droguri. Tot la autopsie i-a fost pus diagnosticul corect, infirmându-l pe cel de Parkinson.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie
ERNEST HEMINGWAY

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 21 iulie, Ernest Hemingway

Scriitorul și jurnalistul american Ernest Hemingway s-a născut pe 21 iulie 1899. A primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1954. Cu un an înainte, primise Premiul Pulitzer.

A luat parte la Primul Război Mondial ca ambulanțier, pe frontul din Italia. În 1918, rănit grav, s-a întors acasă. Experiența și-a valorificat-o în romanul „Adio, arme'. În 1937, a plecat ca jurnalist în Războiul Civil din Spania. Din această experiență, a rezultat singura lui piesă de teatru, „Coloana a V-a'. De asemena, acest episod i-a inspirat cel mai faimos roman al său, „Pentru cine bat clopotele'. În 1939.

Face o traversare cu barca, din America până în Cuba. Probabil că această traversare aventuroasă i-a inspirat mai târziu, în 1952, nuvela „Bătrânul și marea'. În calitate de jurnalist, a fost prezent la debarcarea din Normandia, care a însemnat începutul sfârșitului pentru Al Doilea Război Mondial.

A fost căsătorit de patru ori. Prima dată, în 1921, cu Hadley Richardson. Cei doi s-au mutat la Paris, așa cum făceau toți scriitorii americani din ceea ce s-a numit „generația pierdută'. În 1925, Hemingway a început cu jurnalista Pauline Pfeiffer o relație oarecum tolerată de Hadley. În 1927, soții Heminway au divorțat; el s-a căsătorit cu Pfeiffer. Pe Martha Gellhorn o cunoscuse la Crăciunul din 1936. În 1937, în Războiul Civil din Spania, aceasta I s-a alăturat lui Hemingway, de asemnea, ca jurnalistă. În 1940, Hemingway divorțează de Pauline și se însoară cu Martha. Iar în 1945, se desparte și de aceasta și se căsătorește cu cea de a patra, Mary Welsh, pe care o întâlnise la Londra, în timpul războiului.

În ultimii săi ani, Hemingway suferea de depresie. După moda vremii, a fost tratat cu electroșocuri, ceea ce l-a distrus și mai tare. După câteva gesturi care sugerau intenția de a se sinucide, până la urmă, chiar a făcut-o. Pe 2 iulie 1961, s-a împușcat cu arma sa preferată.

Mihaela Serea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber