Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie se disting prin eleganța atitudinii și a gândirii. Doi actori de mare notorietate, un poet laureat al Premiului Nobel și un inventator-surpriză sunt născuți pe aceeași dată cu tine. Care este preferatul tău?

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie
PATRICK STEWART

Actorul britanic s-a născut pe 13 iulie 1940, în Mirfield, Yorkshire, într-o familie modestă. Mama lucra într-o țesătorie iar tatăl era sergent-major de infanterie. Împreună cu cei doi frați mai mari, a crescut într-o relativă săsrăcie. În plus, tatăl era un om violent și abuziv, ceea ce a umbrit copilăria celor trei frați.

Racii sunt mult mai tenace decât par. Ei rabdă de la viață și de la ceilalți mai mult decât s-ar cuveni. După toate suferințele, ies la capăt tot buni, tot încrezători și tot capabili să-și urmeze pasiunile. Tot astfel, băiatul care, la 11 ani, s-a întâlnit cu teatrul și cu Shakespeare, le-a rămas fidel până astăzi. Teatrul a fost salvarea sa. Profesorul de engleză i-a pus un volum de Shakespeare în mână și l-a sfătuit să îmbrățișeze actoria.

La 15 ani, Patrick s-a lăsat de școală și s-a angajat la un ziar local ca reporter și autor de negrologuri. În același timp, se ocupa de teatru. De multe ori, în loc să fie la muncă, era la repetiții. Apoi inventa povești pe care le scria ca reportaje, ca și cum chiar s-ar fi întâmplat. Angajatorii și-au dat seama de înșelătorie și l-au pus să aleagă între teatru și jurnalism. Știm care a fost alegerea. În acel moment, avea doar 16 ani.

Mai târziu, a făcut studii de actorie și a continuat să joace teatru. Rolurile sale au depășit de mult numărul de 100. A fost de două ori recompensat cu cel mai important premiu în teatrul britanic, premiul Laurence Olivier.

În film, pentru noi, el se confundă cu căpitanul Jean-Luc Picard din seriile TV „Star Treck', pe care l-a jucat timp din 1987 până în 2002. De asemenea, ne amintim de Ebenezer Scrooge din filmul „O poveste de Crăciun', ecranizare după Dickens.

În filme, a făcut peste 120 de roluri, voci de personaje și voci de narator, într-o perioadă care se întinde din 1964 și până astăzi. Printre aceste roluri, Papa Ioan Paul II, Lenin, Oedip, mulți căpitani, mulți doctori geniali și/sau psihopați. În acest moment, două filme cu Patrick Stewart se află în post-producție, iar la unul încă se filmează.

Pe 16 decembrie 1996, a fost dezvelită steaua dedicată lui Patrick Stewart pe Hollywood Walk of Fame.

Dintre calitățile unui Rac, a dovedit-o din plin pe cea de pacificator. Actrița Marina Sirtis. Diana Troy, în „Star Treck' a declarat că jumătate din succesul și longevitatea serialului i se datorează lui Patrick Stewart. El a oferit cel mai bun exemplu personal și a știut să păstreze echilibrul în echipă timp de 25 de ani. De asemenea, generozitatea și compasiunea specifică Racilor l-au determinat să fie un susținător activ al cauzelor umanitare de tot felul.

Tot tipic pentru un Rac, pentru Patrick Stewart, dragostea nu are vârstă. Ultima dată s-a îndrăgostit în 2008, la 68 de ani. După 5 ani de relație, în 2013, s-a și căsătorit cu Sunny Ozell, cântăreață și compozitoare de country, jazz și blues. Diferența de 38 de ani dintre ei poate stârni neîncredere, dar să recunoaștem că Patrick Stewart are un farmec care n-a pălit deloc cu trecerea anilor.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie
HARRISON FORD

Actorul și producătorul american Harrison Ford s-a născut pe 13 iulie 1942, în Chicago, Illinois. Părinții lui erau actori, da la un nivel aproape amator. După activitatea sa de teatru din adolescență și tinerețe, Harrison Ford a luat drumul Hollywoodului. Încet-încet, și-a construit cariera pe care o știm astăzi.

Din îndelungata sa carieră în film, începută în 1966, îl vom asocia întotdeauna cu rolurile sale din „Indiana Jones', „Star Wars', „Apocalypse Now', „Hanover Street'.

La fel ca și colegul său de pagină, Patrick Stewart, și Harrison Ford se află la a treia căsnicie. Actuala lui soție, Calista Flochart, este doar cu 22 de ani mai tânără. El, Rac; ea, Scorpion. Două semne de apă care se înțeleg perfect unul pe altul și se susțin necondiționat.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 13 iulie: perfecțiunea poeziei și poezia unui cub

Wole Soyinka, poet, prozator și dramaturg nigerian, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, s-a născut pe 13 iulie 1934. Pe numele său întreg, Akinwande Oluwole Babatunde Soyinka, s-a născut în Nigeria. Studiile superioare și le-a făcut la Londra. Apoi a lucrat pentru Compania Regală de Teatru. Și totuși, a fost un luptător activ pentru independența Nigeriei față de dominația britanică.

S-a întors în țara natală în 1966. A luat parte la războiul civil și a fost încarcerat timp de 22 de luni. Opera sa dramatică a fost jucată și recunoscută din țara sa, până în Anglia, Franța și Statele Unite. În 1986, i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatură. A devenit astfel primul laureat din Africa al prestigioasei distincții.

Ernő Rubik, arhitect, profesor și inventator maghiar, s-a născut pe 13 iulie 1944, la Budapesta. Este cunoscut pentru cubul care îi poartă numele. Are, însă, și alte invenții similare. De exemplu, Șarpele Rubik sau puzzle-ul mecanic Rubik’s Magic, cu varianta Master Magic.

De la tatăl său, inginer în aviație, Ernő a moștenit gândirea tehnică și viziunea 3D. De la mama sa, poetă, a luat poezia lucrului care merge perfect. Pentru ca un copil să moștenească toate aceste calități de la părinții săi, trebuia neapărat să se nască în Zodia Racului.

Mihaela Serea
Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber