Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie au dovedit multă tenacitate, fiecare în domeniul său. Unul dintre cei mai mari designeri vestimentari ai lumii, unul dintre cei mai mari dirijori și un fizician distins cu Premiul Nobel sunt născuți pe aceeași dată cu tine. Crezi că ai ceva în comun cu ei?

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie
GIORGIO ARMANI

Giorgio Armani, designerul vestimentar italian, s-a născut pe 11 iulie 1934. Este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Averea lui a fost estimată în 2017 la 8,1 miliarde USD, cu un venit anual de 1,6 miliarde USD.

Armani și-a dorit mai întâi să facă o carieră medicală. Se pare că dorința i-a fost inspirată de o carte care l-a impresionat: „Citadela' de A. J. Cronin. După doi ani de medicină, în 1953, a părăsit facultatea și s-a înrolat în armată. Pentru că avea, totuși, studii de medicină, a fost repartizat la un spital militar din Verona.

După stagiul militar, s-a angajat ca vitrinier, apoi ca vânzător în departamentul de haine bărbătești din centrul comercial La Rinascente din Milano. Aici s-a familiarizat cu industria modei. În 1960, și-a început cariera de creator în cadrul companiei Nino Cerruti. A rămas timp de zece ani în această companie. În paralel, Armani a lucrat ca freelancer și cu alte companii din industria vestimentară.

Spre sfârșitul anilor ʽ60, l-a cunoscut pe Sergio Galeotti, un arhitect proiectant. Cu acesta a legat o relație durabilă, în plan personal și profesional. În 1973, Galeotti a insistat și l-a convins pe Armani să-și deschidă propriul atelier de creație, pe Corso Venezia. A urmat o perioadă de colaborări cu multe case celebre de creație. Abia în 1975, pe 24 iulie, împreună cu partenerul său de viață și de afaceri Sergio Galeotti, a fondat Giorgio Armani S.p.A., în Milano. Din acest moment, Armani și-a consacrat propriul stil, și propriile linii de creație.

De-a lungul anilor care au urmat, creația lui Giorgio Armani s-a diversificat tot mai mult și chiar a devenit inovatoare. Dincolo de ținutele elegante pentru bărbați și femei, Armani a creat haine de sport, ceasuri, ochelari, accesorii.

Prin creativitatea sa aplicată, Armani dovedește calitățile unui Rac tipic. De asemenea, ca Rac tipic, Armani nu este un elitist și un exclusivist. Ideea lui este de a oferi pieței largi lucruri șic la prețuri realiste.

Armani a fost cel care a realizat că, pentru o marcă de creație vestimentară, asocierea cu lumea filmului ar aduce imense avantaje. Astfel, a creat costumele pentrumai mult 100 de filme, dar și ținutele de podium ale multor vedete.

Pentru că umanismul și capacitatea de empatie a unui Rac nu se dezmint niciodată, Armani a luat o măsură drastică într-o împrejurare dramatică. În noiembrie 2006, modelul Ana Carolina Reston a murit de anorexie. Din acel moment, Armani a refuzat să mai colaboreze cu manechine al căror indice de masă corporală era sub 18. Astfel, a dat astfel tonul unei reconsiderări a frumuseții feminine și a exigențelor care întrecuseră orice măsură.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie
SERGIU CELIBIDACHE

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 11 iulie

Celebrul dirijor Sergiu Celibidache s-a născut la Roman, județul Neamț, pe 11 iulie 1912. Tatăl a fost ofițer de cavalerie, apoi prefect de Iași și primar al orașului. Mama era profesoară de chimie. La șase luni de la nașterea sa, familia Celibidache se mută la Iași. La vârsta de 4 ani, Sergiu Celibidache începe sa cânte la pian. A studiat matematica, filosofia și muzica în Iași. Și-a continuat studiile la București și Berlin.

Abia sfârșite studiile, devine în 1945 dirijor al faimoasei Orchestre Filarmonice din Berlin, cotată ca cea mai buă orchestră din lume. După șapte ani, spre marea sa dezamăgire, este înlocuit cu marele Herbert von Karajan care a fost numit pe viață. Pentru că Racul, oricât de valoros ar fi, din când în când, pierde, cineva îi trece în față.

După multe colaborări cu cele mai prestigioase orchestre din Europa și Statele Unite, este numit director artistic și dirijor principal la Filarmonica din München, unde a rămas până în 1996, anul morții sale. A murit la 14 august 1996, la reședința sa, o moară veche din comuna La Neuville-sur-Essonne, departamentul Loiret (la 100 de kilometri de Paris). A fost îngropat în micuțul cimitir din localitate. Finalul a fost unul umil, pe măsura modestiei obișnuite a unui Rac.

* * *

Pe 11 iulie 1916, s-a născut Alexander Prokhorov, fizician rus, laurat al Premiului Nobel. Prokhorov s-a născut în Australia, unde părinții săi, comuniști revoluționari, fugiseră de persecuția regimului țarist, după înfrângerea primei încercări de revoluție. După instaurarea regimului comunist în Rusia și crearea URSS, aceștia s-au întors în țară.

În anul 1964, Premiul Nobel pentru Fizică este conferit lui Alexander Prokhorov împreună cu Charles Hard Townes și Nikolay Basov, pentru descoperiri excepționale în domeniul fizicii cuantice.

Mihaela Serea

Foto: Hepta, Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Timp Liber