Personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august, Mata Hari, Charlize Theron, Augustin Viziru

În afară de data nașterii, ce au în comun Chalrize Theron cu Mata Hari? Augustin este cel mai mare sau cel mai mic dintre frații Viziru? A fost Mata Hari cu adevărat spioană? Iată câteva întrebări despre personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august. Care sunt răspunsurile?

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august
CHARLIZE THERON

Charlize Theron s-a născut pe 7 august 1975, în Africa de Sud. A fost singurul copil al părinților săi și a crescut la o fermă sin orășelul Benoni, în aprpiere de Johannesburg.

Mama ei, Gerda Jacoba Aletta (născută Maritz) era de origine germană iar tatăl, Charles Theron, francez. Acesta era proprietarul unei companii de construcții. Mama a preluat afacerile soțului său după decesul acestuia. Prima limbă vorbită de Charlize este afrikaans, un dialect al limbii olandeze care se vorbește în Africa de Sud, fostă colonie olandeză. A doua limbă, învățată în școală, este engleza. Theron este un nume franțuzesc pronunțat în afrikaans „Tronn', deși ea a declarat că preferă să i se spună „Thrown'.

La cincisprezece ani, Charlize a fost martora morții tatălui său, un alcoolic, care a fost împușcat de mama ei, aflată în legitimă apărare, în timp ce acesta o atacase. Mama un a fost pusă sub acuzație.

La 16 ani, Charlize participă la un concurs de modeling, câștigă și încheie un contract de un an. Ajunge la Milano, apoi la New York, unde se hotărăște să rămână și să studieze baletul. O accidentare la genunchi pune capăt carierei de balerină, la 18 ani. Next stop: Los Angeles.

După șase luni de încercări diverse, primește primul rol, mai mult o figurație. Apoi, încet-încet, își construiește o carieră în actorie. Un apogeu al carierei este rolul criminalei în serie Aileen Wuornos în filmul Monster(2003). Pentru acest rol, primește un Oscar, un premiu SAG Award, Globul de Aur și premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Ce poartă Charlize atunci când se satură de ținutele de gală? GALERIE FOTO

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august
AUGUSTIN VIZIRU

Augustin Marin Viziru Petre s-a născut pe 7 august 1980, la București. Este fratele mai mic actorului și cântărețului Lucian Viziru (născut în 1976). Ci doi sunt nepoții marelui tenismen Gheorghe Viziru.

Augustin Viziru a urmat studiile liceului „Jean Monnet' din București si facultatea la A.N.E.F.S., cu specializare în tenis. Și-a început cariera ca antrenor de tenis, antrenor de fotbal, jucător de biliard. Este Campion Balcanic la Biliard și Numărul I în Campionatul Oficial de Biliard din România.

Actoria a început cu rolul Max in telenovela „Lacrimi de iubire', produsă de Media Pro. Au urmat „Iubire ca în filme', „Regina', „Aniela' și „Iubire și onoare'.

Te-ai întrebat vreodată

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 7 august
MATA HARI

Margaretha Geertruida Zelle s-a născut pe 7 august 1886, la Leeuwarden, Olanda. Și-a luat numele de scenă Mata Hari în 1906.

S-a căsătorit la 18 ani, pe baza unui anunț matrimonial, cu un ofițer olandez de origine engleză. Acesta era cu 21 de ani mai în vârstă. Au avut doi copii. Primul dintre ei, Norman-John, a murit la vârsta de doi ani. Fiica, Louise Jeanne, a murit la 21 de ani. Se pare că ambii au murit din cauza complicațiilor și a tratamentelor dure ale vremii pentru sifilis, boală moștenită de la naștere, de la părinți. O altă cauză a morții care s-a vehiculat în presa vremii a fost otrăvirea.

După divorț, Margaretha s-a întors în Europa. S-a stabilit la Paris și a început o carieră de dansatoare orientală. Era o raritate pe vremea aceea. Se pare că avea o prezență impresionantă, cu înălțimea ei 1,78 m și cu aerul ei exotic. Apărea pe scenă îmbrăcată într-un costum sumar din mărgele pe care n-avea nici o reținere să și-l scoată complet în fața publicului. Se poate spune că Mata Hari a fost inițiatoarea dansului oriental, dar și al streepteasului în Europa.

Și cum una duce la alta, a devenit și o faimoasă curtezană care străbătea Europa și avea peste tot amanți. În timpul Primului Război Mondial, a încercat să profite material de ofițerii superiori pe care-i întâlnea, fără discriminare. Așa a ajuns să facă un joc dublu. Pe de o parte, nemții o plăteau să spioneze în Franța pentru ei. Pe de altă parte, francezii au condiționat-o să-i spioneze pe nemți, dar din datorie civică. Adevărul este că ea se juca de-a spioana cu plăcere, dar informațiile ei erau mai mult de domeniul cancanului.

A fost acuzată în Franța de spionaj în favoarea Germaniei, soldat cu moartea a 50.000 de militari francezi. Pe 15 octombrie 1917, a fost executată. A circulat povestea că s-ar fi dezbrăcat nud în fața plutonului de execuție. Există, însă, foto grafii cu ea înainte și după execuție: este cât se poate de îmbrăcată.

În 2014, istoricul canadian Wesley Wark declara într-un interviu că Mata Hari n-a fost o spioană importantă. Ea a fost găsită țap ispășitor pentru eșecurile armatei franceze.

Ceea ce au în comun Charize Theron și Mata Hari este limba olandeză.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, cinemagia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber