Personalitățile născute în Zodia Leului pe 6 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 6 august, Geri Halliwell, Andy Warhol

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 6 august, Geri Halliwell, Andy Warhol

Este greu să găsești o notă comună pentru personalitățile născute în Zodia Leului pe 6 august. Geri Halliwell este o cântăreață rezonabilă, frumoasă, de succes. Andy Warhol este cel puțin excentric și cel puțin genial. Simți că ai ceva în comun cu vreunul dintre ei?

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 6 august
GERI HALLIWELL

Geraldine Estelle „Geri' Halliwell s-a născut pe 6 august 1972. A devenit cunoscută ca membră a grupului „ Spice Girls', din 1994 până în 1998. Alături de ea, din grup mai făceau parte Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton și Melanie Chisholm. În deiversitatea pe care se străduiau s-o creeze și s-o mențină, Halliwell era supranumită Ginger Spice. Adică roșcata din Spice Girls.

Spice Girls a activat din 1994 până în 2001, dar Gerry Halliwell s-a retras în 1998 și a dezvoltat o carieră solo. În 2007, cele cinci Spice Girls s-au reunit din nou pentru un turneu. În 2008, proiectul s-a încheiat. În ciuda speranțelor pe care și le-au făcut fanii, grupul a pus punct existenței sale artistice. Deja fiecare dintre cele cinci membre aveau fiecare viața ei, cariera ei.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 6 august
ANDY WARHOL

Andy Warhol, grafician şi pictor american, s-a născut pe 6 august 1928, într-o familie de ruteni care veniseră din Slovacia. Numele său real era Andrew Warhola. Mama sa, Julia Warhola, a păstrat toată viața legătura cu rudele rămase în satul natal. Limba vorbită cu copiii ei a fost limba ruteană.

Începe cu grafică publicitară, apoi se apucă de pictură, dar stilul lui merge tot către grafică. Folosește tehnici de multiplicare și materiale care nu erau considerate ca aparținând artei. Cea mai celebră lucrare a lui este, probabil, seria foarte mare de portrete pe care i le face lui Marilyn Monroe cu poliacril. Este unul dintre întemeietorii curentului Pop Art.

Capătă o popularitate imensă. Este frecventat de toate vedetele și personalitățile vremii din Statele Unite și din lume. Devine un Mecena pentru artiști în devenire, de preferință, excentrici ca și el. Averea lui se ridică, în momentul morții, la 702 milioane $.

Sexualitatea lui rămâne un subiect neclar și plin de contradicții. Într-un interviu din 1980, Warhol susține că este virgin. Afirmația este contrazisă de informația că, în 1960, fusese spitalizat pentru o boală venerică. Era cunoscut ca având mai degrabă înclinație spre homosexualitate. Au existat bărbați care au pretins că au avut o relație intimă cu artistul, dar tocmai aceia s-a dovedit că mint.

În 1968, o feministă radicală diagnosticată cu schizofrenie paranoidă îl împușcă pe Warhol. Acesta supraviețuiește la limită, după ce chirurgii îi deschid toracele și îi masează inima oprită.

A avut o moarte bizară. În februarie 1987, i-a fost extirpată vezica biliară. Se recupera normal, ca după o operație simplă și reușită. Pe 22 februarie, a murit în somn din cauza unei presupuse dereglări de ritm cardiac. Medicii au acuzat episodul din 1968 când a fost împușcat și a rămas, se pare, cu sechele.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber