Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie, Jennifer Lopez

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie reprezintă un grup feminin cu trăsături complexe. Au obținut succesul pe care și l-au dorit dar este discutabil câtă fericire i-a adus acesta fiecăreia dintre ele. Află cine sunt personalitățile care s-au născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie
JENNIFER LOPEZ

Jennifer Lynn Lopez s-a născut pe 24 iulie 1969, în New York și a copilărit în cartierul Bronx. Este dintr-o familie de portoricani, minoritatea cea mai șicanată până de curând în Statele Unite. A trecut multă vreme până când publicul și critca a reușit să vadă în ea altceva decât sâni, picoare, posterior, și „latino'. Desigur, și ea a mizat pe calitățile sale fizice și le-a expus cât a putut, de câte ori a avut ocazia. Pentru că asta îi asigura trecerea garantată la public.

A cântat, a dansat, iar când a început cu adevărat actoria, toată lumea a trebuit să-I recunoască adevărata valoare. În 2004, apare alături de Richard Gere și Susan Sarandon în „Shall We Dance'. În 2005, împarte set-ul cu Robert Redford și Morgan Freeman, în „An Unfinished Life'. Și este, de fiecare dată, la înălțimea distribuției din care face parte.

A fost căsătorită de trei ori. Prima dată, la 19 ani, cu un chelner cubanez pe nume Ojani Noa. Au divorțat peste un an, apoi J. Lo a trebuit să apeleze la instanță pentru a-l împiedica pe fostul soț să publice o carte în care să dezvăluie toate intimitățile. În 2001, s-a măritat cu dansatorul Chris Judd și a divorțat după 9 luni.

În 2004, s-a căsătorit cu Marc Anthony. Pe 22 februarie 2008, s-au născut gemenii Maximilian David și Emme Maribel. În 2011, Lopez și Anthony anunță că se despart, iar divorțul se finalizează în 2014. Cei doi rămân aliați în nenumărate campanii umanitare. I-a susținut în campaniile prezidențiale pe Barack Obama și pe Hillary Clinton. Averea lui Jennifer Lopez a fost estimată în 2014 la 320 milioane de dolari.

Cum arată J. Lo la 49 de ani, poți vedea în această GALERIE FOTO.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie
ELISABETH MOSS

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie, Elisabeth Moss

Născută pe 24 iulie 1982, Elisabeth Singleton Moss este cunoscută în special pentru rolul June Osborne din serialul distopic „Povestea slujitoarei'. Pentru acest rol a fost recompensată cu Primetime Emmy Award for Outstanding Lead Actress in a Drama Series. Pentru acest serial, a obținut același premiu, dar în calitate de prosucător, pentru cel mai bun serial dramatic.

Elisabeth s-a născut în Los Angeles și a fost crescută în sânul Bisericii Scientologice. Inițial, și-a dorit o carieră de dansatoare și a făcut balet. Trăind în patria filmelor, a început să capete roluri încă de la vârsta de 8 ani. Pentru a face față tuturor solicitărilor, a început să studieze acasă și a absolvit liceul la 16 ani.

S-a căsătorit în 2009 cu actorul Fred Armisen; s-au despărțit în 2011. Elisabeth Moss este, în continuare, o membră devotată a comunității Scientologiei.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie
AMELIA EARHART

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie, Amelia Earhart

Amelia Mary Earhart s-a născut pe 24 iulie 1897, în Atchison, Kansas. A fost pionieră în aviație: prima femeie care a traversat singură Atlanticul.
A crescut băiețoasă și nesupusă. Purta șalvari într-o epocă și într-un spațiu în care nici fusta și bluza nu erau bine văzute. Fetele și femeile se cuvenea să poarte doar rochii.

A fost preocupată de zbor încă din copilărie. Joaca ei preferată era de-a avionul. În adolescență, a început să colecționeze tăieturi din ziare cu realizări ale femeilor timpului care se afirmau în doemnii considerate masculine. În timpul Primului Război Mondial, a fost soră medicală, farmacistă și bucătăreasă pentru soldații bolnavi și răniți.

În 1931, se căsătorește cu jurnalistul George Putnam, nu înainte ca acesta s-o ceară în căsătorie de șase ori, în decurs de doi ani.

Pe 15 mai 1923, devine cea de a 16-a femeie din Statele Unite care obține un brevet internațional de pilot. În 1932, Amelia Earhart devine prima femeie care reușește acest lucru. Decolează pe 20 mai din Canada, cu intenția de a ateriza la Paris. Vremea total nefavorabilă, curenții reci din față și unele probleme tehnice o obligă să aterizeze în Irlanda de nord, după 15 ore de zbor. În orice caz, de partea cealaltă a Atlanticului, deci, obiectiv atins, record valabil înregistrat.

Pe 2 iulie 1937, împreună cu copilotul Fred Noonan, Earhart deolează într-o încercare de ocol al Pământului, într-un avion greoi și cu multe dotări experimentale. După câteva escale, la capătul a 35.000 km parcurși, când doar 7.000 km îi despărțeau de obiectiv, avionul Electra cu cei doi la bord dispare. Căutările întreprinse n-au dat nici un rezultat. Presupunerile și speculațiile n-au încetat nici astăzi. Singura certitudine este că, pe 5 ianuarie 1939, Amelia Earhart a fost declarată în mod oficial decedată.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie
ZELDA FITZGERALD

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 24 iulie, Zelda Fitzgerald

În dreapta, Zelda Fitzgerald, Autoportret

Născută pe 24 iulie 1900, pictorița și scriitoarea Zelda Fitzgerald a fost soția celebrului Scott Fitzgerald, scriitor din „Generația Pierdută' americană. Acesta din urmă a rămas în istoria literaturii universale mai ales pentru romanul său „Marele Gatsby'. Zelda a rămas mereu în umbra lui. Descurajată de posesivul său soț,

În 1930, pe când cei doi trăiau la Paris, Zelda a fost diagnosticată cu schizofrenie. Însă nu se poate pune bază pe acest diagnostic. Devine o pacientă itinerantă a sanatoriilor de boli mintale din Europa și America.

În acst timp, în 1932, scrie și publică singurul ei roman apărut în timpul viații. „Save Me The Waltz' („Rezervă-mi valsul') este în mare măsură autobiografică. Soțul ei, Scott Fitzgerald are o reacție de furie când citește cartea în manuscris, la editor. O desființează, o compromite în fața criticii și o acuză pe Zelda că i-a plagiat romanul pe care el încă nici nu-l terminase de scris. De fapt, el intenționa să publice acolo unele dintre scrisorile ei. O obligă pe Zelda să taie tot ceea ce îi aparținea ei, dar voia el să scrie. Eșecul cărții o destabilizează și mai mult pe Zelda.

Pe 10 martie 1948, încuiată într-o cameră de ospiciu, așteptându-și terapia cu electroșocuri, Zelda moare în incendiul care mistuie clădirea.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber