Personalitățile născute pe 16 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 16 august, Mihai Călin, Madonna

Personalitățile născute pe 16 august împlinesc astăzi câte o vârstă rotundă. Ce legătură are Mihai Călin cu Rusia? De ce l-a sancționat Ion Caramitru pe Mihai Călin cu avertisment scris? Ce tragedii au marcat viața Madonnei? Unde a locuit Madonna în New York?

Personalitățile născute pe 16 august
MIHAI CĂLIN


Personalitățile născute în Zodia Leului pe 16 august, Mihai Călin

Mihai Călin s-a nascut in București, pe 16 august 1968. Mama lui era născută din părinți ruși basarabeni, refugiați și ajunși, după un complicat periplu, la București. Numele de fată al mamei lui Mihai Călin era Maria Vasilievna Șeverdeaeva.

Mihai Călin a făcut un lliceu de matematică-fizică, pentru așa făceau copiii buni pe vremea aceea. Din fericire, a picat admiterea la facultatea de fizică și a trebuit să plece în armată. Pe moment, nu era nicio fericire: avea în față un an și patru luni de serviciu militat obligatoriu. Asta însemna mai mult muncă decât instrucție. Soldații erau duși pe șantiere și la munci agricole.

Însă, în luna iulie, i s-a dat voie să se prezinte la alt examen de admitere. A intrat la Energetică, la seral. Armata i s-a scurtat cu patru luni. A muncit ca electronist și urmat facultatea, fără nicio tragere de inimă. Pentru că actoria îl atrăgea încă din liceu, s-a înscris în trupa teatrului studențesc Podul. Se numea așa, pentru că spațiul de repetiție și sediul se aflau chiar în podul Casei de Cultură a Srudenților.

Revoluția l-a prins student. A participat la protestele de pe 21 decembrie 1989. Apoi, a fost martor al mineriadei din 1990. În vara aceea, a fost admis la IATC – Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie. Remarcat de Ovidiu Iuliu Moldovan, a fost angajat în 1993 la Teatrul Național, unde joacă și astăzi.

În 2017, Mihai Călin a fost sancționat cu avertisment scris. Într-un spectacol cu „A douăsprezecea noapte' de Shakespeare, i-a dat o replică improvizată lui Ion Caramitru, directorul, din 2005, al teatrului. Pe când acesta ieșea din scenă, Mihai Călin a spus: „This motherfucker hates the smokers!'. Caramitru nu auzise bine, dar s-a găsit cineva care să-i raporteze: „V-a făcut motherfucker'.

Îți mai aduci aminte de celebrul actor Mihai Călin care făcea furori în anii 90? GALERIE FOTO

Personalitățile născute pe 16 august
MADONNA

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 16 august, Madonna

Madonna Louise Ciccone s-a născut pe 16 august 1958, într-o familie cu șase copii. Tatăl era la a doua generație de imigranți italieni, iar mama era de origine franceză-canadiană. Fiind catolică, la 14 ani, cu ocazia confirmării religioase, Madonna adoptă și prenumele Veronica.

Când Madonna avea opt ani, mama ei a murit de cancer la sân. Pierderea mamei o marchează grav, pentru totdeauna. După trei ani, tatăl s-a căsătorit cu cea care fusese menajera casei și a avut alți doi fii. Madonna și frații ei n-au putut accepta înlocuirea mamei și au devenit rebeli. Deși era foarte bună la învățătură, la 20 de ani abandonează colegiul și pleacă la New York în căutare de aventură și senzațional.

Viața n-a fost întotdeauna frumoasă pentru ea. Peste ani, a mărturisit că, într-o noapte, doi bărbați au amenințat-o cu cuțitul și au obligat-o să facă sex oral. Acest incident a fost încă o rană pentru psihicul ei.

Muzicianul Dan Gilroy a fost primul ei iubit serios. Au locuit o vreme împreună, într-o sinagogă abandonată. Au format un grup rock, în care ea cânta vocal, chitară și baterie. Încet-încet, își găsește drumul în showbiz. În 1984, dă lovittura cu Like A Virgin, pentru care este recompensată cu un MTV Award.

Madonna a fost unanim desemnată ca regină a muzicii pop în anii ʽ80. Extrem de creativă, nonconformistă până la vulgar și scandalos – i se poate nega orice, dar nu și talentul. De-a lungul carierei sale, a portretizat Femeia, în toate ipostazele posibile. Seducătoare, dură, vulnerabilă, generoasă, nimfomană, lunatică, tragică – you name it!

Creativitatea ei s-a manifestat în multe domenii. IMDB o creditează cu… 427 de piese aflate pe coloanele sonore ale unor producții cinematografice și TV. S-a manifestat în fashion design, a scris și ilustrat cărți pentru copii. În 1996 a jucat rolul memorabil al Evei Prón, în Evita, un muzical tragic regizat de Alen Parker. Pentru acest rol, a fost recompensată cu Globul de Aur.

Madonna are, după modelul mamei sale, șase copii. Cei mai mari, un fiu și o fiică, sunt copiii ei biologici, din două căsătorii. Ceilalți patru, dintre care două gemene, sunt toți adoptați din Malawi, un mic stat african pentru care Madonna a făcut o pasiune.

Trucul de frumusețe al Madonnei. GALERIE FOTO

Dieta care o ajută pe Madonna să își mențină silueta și să aibă o energie de invidiat. Ce mănâncă în fiecare zi?

Foto: Hepta, Cinemagia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete