Pericolul pe care-l ascunde consumul de popcorn: un copil de 2 ani a ajuns de urgență la spital

Nicole și Jake din Denver, Colorado, sunt părinții lui Nash, un băiețel de numai doi ani. De curând, tinerii părinți au tras o sperietură soră cu moartea. Obișnuiți să-și petreacă weekendurile în fața televizorului, vizionând filme, cei doi au pregătit un bol imens de popcorn.

Conform www.santeplusmag.ro, la un moment dat, în timp ce se delectau cu popcorn, Nash a început să se sufoce. Jack a sărit să-l ajută și să-i aplice manevra Heimlich. După manevră, micuțul a reușit să respire normal. Văzând că nu scuipă nicio bucățică de popcorn, cei doi au presupus că micuțul a înghițit deja. Câteva ore mai târziu, însă, Nicole a observat că micuțul continuă su tușească. A doua zi, Nash avea temperatură mare – 40 de grade.

Un băiețel de 2 ani a făcut pneumonie bacteriană din cauza consumului de popcorn și a trebuit să treacă prin două operații

Panicată, femeia a mers la Urgență, unde medicii au anunțat-o că micuțul are nevoie de operație. Nash  suferea de o pneumonie bacteriană la plămânul stâng, cauzată de popcornul ingerat. Ceea ce mama lui nu știa era faptul că micuții care nu au împlinit încă vârsta de cinci ani nu au suficientă forță încât să scuipe bucățile de mâncare rămase pe căile aeriene în timpul manevrei Heimlich, iar acestea se blochează pe tractul respirator și le obstruează respirația. Aceste resturi de mâncare ajung în plămâni și cauzează infecții bacteriene care se pot transforma în pneumonii.

Astfel, micuțul de doar doi ani a fost supus la două intervenții chirurgicale desfășurate sub anestezie generală în timpul cărora i s-au aspirat bucățile de pocorn care ajunseseră în plămâni.

Pericolul pe care-l ascunde consumul de popcorn: risc de sufocare la copii

Medicii spun că la copiii care nu au împlinit încă cinci ani, riscul de sufocare este mare. Fiți atenți mai ales dacă alimentele pe care le dați micuților voștri sunt tari, mici, rotunde sau lipicioase. Există și o serie de reguli esențiale pentru prevenirea riscurilor de sufocare:

  • îndepărtează toate oasele din carnea pe care i-o dai celui mic
  • îndepărtează semințele din fructe
  • taie boabele de struguri proaspete în patru bucăți
  • curăță coaja fructelor și legumelor de consistență tare

Măsuri de prim-ajutor în caz de sufocare la copil

  1. În cazul în care copilul se sufocă, dar reușește totuși să respire, încurajați-l să tușească puternic pentru a elibera căile respiratorii. Dimpotrivă, dacă este conștient, dar nu poate nici vorbi, nici tuși, nici respira, bate-l de cinci ori pe spate (zona dintre omoplați).
  2. Dacă această tehnică nu funcționează, încearcă o serie de compresii rapide cu ajutorul pumnului. Apasă ușor cu pumnul pe abdomen, chiar în zona de desasupra ombilicului.
  3. Dacă micuțul își pierde cunoștința, așază-l ușor pe sol și cheamă Ambulanța.
  4. În așteptarea echipajului medical, lasă capul copilului pe spate, ridicându-i bărbia cu mână și apăsându-i pe frunte. Fă-i respirație gură la gură, dar nu uita să-i strângi nările cu degetele. Nu trebuie să respire pe nas.
  5. Dacă rezultatele tot nu apar, efectuează o reanimare cardiopulmonară și efectuează 30 de compresii toracice.

Citeste si

Strigător la cer! Doi bărbați acuzați că ar fi violat o tânără de 22 de ani au fost achitați pe motiv că victima era… urâtă

Cel mai mic bebeluș din lume, care a cântărit la naștere 268 de grame, a supraviețuit

Scrisoarea emoționantă a unei fetițe care i-a cerut CEO-ului de la Disney să creeze o prințesă cu ochelari

Sursa foto: shutterstock, facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate