Pericolul ascuns în balsamul de buze. Ce au descoperit cercetătorii?

De ce este periculos balsamul de buze

Venirea toamnei ne împinge să acordăm mai multă atenție buzelor noastre, tocmai pentru că acestea riscă să se crape și să devină dureroase, din cauza vântului puternic. Astfel, tot mai multe doamne și domnișoare aleg să își hidrateze buzele folosind un balsam din comerț, fără să știe că ingredientele din care acesta este obținut ne pot pune în pericol sănătatea. 

Folosirea balsamului de buze reprezintă cea mai simplă modalitate prin care ne putem asigura că acestea rămân hidratate și că au un aspect catifelat. Cu toate aceasta, cercetătorii de la UFC-Que Choisir au descoperit că aceste produse de îngrijire ne pot face mai mult rău decât bine, motiv pentru care de preferat ar fi să ne preparăm în casă un balsam de buze, folosind doar ingrediente naturale.

De ce este periculos balsamul de buze?

Într-un studiu publicat recent, cercetătorii de la UFC-Que Choisir  au avertizat că majoritatea balsamurilor de buze din comerț conțin substanțe toxice și cancerigene. Mai exact, în componența acestora intră hidrocarburi saturate de uleiuri minerale și hidrocarburi aromate de uleiuri minerale, aceste substanțe având un efect nociv asupra glandelor endocrine. În plus, atunci când sunt ingerate, aceste substanțe pot afecta ganglionii limfatici și  ficatul, ducând la reacții inflamatorii, potrivit agerpres.ro. Aceste substanțe sunt considerate cancerigene, ceea ce le transformă într-un real pericol pentru sănătate.

Indiferent de marca produsului sau de prețul acestuia, specialiștii ne sfătuiesc să apelăm cât mai rar la balsamul de buze din magazine, pentru a evita o serie de afecțiuni grave.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți trata acasă foliculita? Tratamente naturale care chiar dau rezultate

Cum să-ți faci un șampon natural din castane? Părul tău va arăta din ce în ce mai bine, după fiecare spălare

Serul natural care șterge redurile de pe chip în doar câteva săptămâni

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete