O nouă terapie anticancer

Pelinul dulce- planta care distruge cancerul

soluti naturii impotriva cancerului

O soluție naturală, pelinul dulce, pare să fie răspunsul la întrebarea: cum învingem cancerul. Studiile efectuate în Statele Unite pe mai mult de 55 de tipuri de celule maligne au arătat că pelunul dulce, sau pelinița, o plantă care se găsește din belșug și în România are capacitatea de a stopa evoluția acestor celule și le poate distruge în 98% din cazuri.

Planta „Artemisia annua', poate deveni o nouă terapie anicancer. Acesta onține o substanță activă numită artemisinină, care, potrivit ultimelor rapoarte ale oncologilor, blochează și distruge singură până la 28% dintre celulele canceroase în mai mult de 18 ore, și aceasta fără să afecteze țesuturile sănătoase.

Mai mult, așa cum precizează un studiu apărut în „Life Science', în combinație cu fierul acumulat în celulele bolnave, artemisinina poate distruge în mod eficient 98% dintre celulele malignizate.

Fierul se acumulează în celulele canceroase, datorită receptorilor de transferină folosiți de corp în procesul de diviziune celulară și se pare că acest element stimulează acțiunea terapeutică a plantei, ușurând blocarea dezvoltării, izolarea și distrugerea celulelor tumorale.

Eficacitate dovedită

Artemisinina, substanța activă din pelinul dulce, a fost izolată și testată în 1972 la Washington University de către savanții Henry Lai și Narendra Singh și certificată ca un antimalaric eficient fiind ulterior folosită pentru tratarea malariei la soldații care luptau în războiul din Vietnam.

Abia în anii din urmă însă, medicii și-au aplecat din nou atenție asupra peliniței și numeroase experimente au demonstrat că, în afară de lupta împotriva tulpinilor de Plasmodium rezistenete la alte tratamente, combinația de fier și artemisinină poate fi o terapie perfect eficientă în lupta anticancer.

Potrivit rezultatele ultimelor cercetări științifice substanța-minune extrasă din pelinul dulce blochează și inactivează evoluția celulelor maligne în cancerele de colon, în cele de sân, de prostată și de rinichi, precum și în melanoame, și au fost raportate reușite terapeutice și în tratmentul tumorilor cerebrale și al celor de pancreas, cunoscute ca având o evoluție galopantă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului