Pe urmele zeilor, în Paralia Katerini

Paralia Katerini

Paralia Katerini

Preferată de turiștii români pentru plajă și prețurile accesibile, Paralia Katerini este una dintre destinațiile unde ai parte atât de relaxare, dar și de activități interesante menite să spargă monotonia de pe plajă.

Poziționată la poalele Olimpului, Paralia Katerini este cel mai bun punct de plecare spre locurile descrise în legendele grecești, rezervându-le turiștilor dornici de relaxare și câteva zone binecuvântate de natură cu cele mai pitorești peisaje. Golfurile Mării Egee au cea mai cristalină apă, numai bune pentru bălăceală sau snorkeling, iar nisipul fin și alb, premiat cu 'Blue Flag', este ideal pentru construit castele alături de cei mai mici membri ai familiei.

Dacă ți-ai propus un sejur în Paralia, profită de ofertele speciale de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care te duce în vacanță la cele mai mici tarife de pe piață, cu servicii de calitate atât la cazare, cât și la transport.

paralia katerini

Drumeții pe Muntele Zeilor

Cea mai dezvoltata dintre statiunile de pe Riviera Olimpului, Paralia Katerini se afla la mică distanță de cele mai importante edificii istorice și situri arheologice învăluite în mister și povești cu eroii și zei.

Cel mai important dintre acestea este Muntele Olimp, despre care se spune că este locul de unde zeii conduc lumea. Dacă urci pe pantele muntelui, într-o drumeție interesantă pornind din orășelul Litochoro, aflat la circa 24 de km distanță de Katerini, vei putea admira natura în toată splendoarea ei. Pe drumul special amenajat vei putea vizita și Cada lui Zeus, o cascadă cu apă rece și cristalină care sapă în stânca montană formând o mică cadă argintie, unde potrivit legendelor marele Zeus obișnuia să se îmbăieze.

În imediata apropiere a orașului Katerini, pe un drum în pantă în Livithra, locul de naștere al miticului Orfeu, vei avea plăcuta impresie să constați că în pantă, mașina nu o ia la vale ci urcă fără nicio explicație.

Cel mai important sit arheologic

La fel de bine te poți opri în Dion, orașul lui Zeus si cel mai important centru de venerație al zeilor timp de 1000 de ani, unde aveau loc competiții și lupte însângerate închinate lui Zeus.

În vechiul oraș însemnat în istorie încă din secolul al-V- lea, î.Hr., au fost ridicate temple magnifice dedicate lui Zeus, Demeter, zeiței Isis, sanctuare, un palat închinat lui Dionysos, teatre romane și grecești și băi publice cu mozaicuri spectaculoase.

De Mădălina Isar

Oferte Low Cost Grecia

Oferte Speciale Sejur Paralia – tarife de la 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 2*/3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta